Ege 7 hedef!

7 hedef!

08.03.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İAOSB’nin yeni Başkanı Cenk Karace, enerji kümelenmesinden OSB’nin genişlemesine, Ar-Ge ve Teknopark merkezlerine kadar projelerini paylaştı.

7 hedef

YUSUF ÇINAR- İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Cenk Karace, görevi devralmasının ardından basınla bir araya geldi. Swissotel’de düzenlenen toplantıda Karace, enerji kümelenmesinden OSB’nin genişlemesine, Ar-Ge ve Teknopark merkezlerinden, EBSO binasının yapılması ve mavi yaka eğitimine kadar 7 farklı hedefi açıkladı. İAOSB’nin İzmir’deki en büyük OSB olduğunu belirten Karace, “Toplam 6.4 milyon metrekarelik alanda 607 parselde faaliyet gösteriyoruz. Buradan bir müjde vermek istiyorum; bu konuda yetkililerden haber bekliyoruz inşallah onay gelirse bu parsellere yenilerini ekleyeceğiz” diye konuştu. OSB içindeki hizmet destek alanlarına Teknopark, Ar-Ge Merkezi kurmak, home office gibi yapıları inşa etmek istediklerini kaydeden Karace, “Çünkü fabrikalardaki Ar-Ge personelini fabrikada tutmak çok zor, rahat çalışamıyorlar. Onlara farklı mekanlar yaratmak için bu tür projeler yapıp firmalara kiraya vereceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Alanı genişleyecek

Önceki dönem başkanlarına da teşekkür eden Karace, “Bu bölgeyi genişletmeyi hedefledik. Çiğli arıtma tesisinden Çiğli Hava Üssü’nü de kapsayacak bir genişleme yapmayı planlıyoruz. Bu talebimiz olumlu karşılık buldu ve yakında ilgili bakanlıklarla, yetkililerle görüşeceğiz” dedi.