Ege 8 KİLOLUK FİYASKO

8 KİLOLUK FİYASKO

18.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Kültür Müdürlüğü tarafınan hazırlanan 3 cilt, 1845 sayfalık ve 7 kilo 850 gram ağırlığındaki kent envanteri kitabı, uzmanlar tarafından yanlış ve eksik bilgiler içerdiği gerekçesiyle ağır eleştirilere uğradı

8 KİLOLUK FİYASKO

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “İzmir Kültür Varlıkları Envanteri” kitabı, basılır basılmaz, eksiklikler bulunduğu ve bilgi yanlışları olduğu gerekçesiyle tartışmalara neden oldu. Üç ciltten oluşan, 1845 sayfa, 7 kilo 850 gram ağırlığındaki yeni basılan “İzmir Kültür Varlıkları Envanteri” kitabında, Bayraklı Karşıyaka’ya, Karabağlar da Konak’a bağlı görünüyor. Konak’taki Elhamra Sineması, Cumhuriyet dönemi yapısı ve 1926’da açılmasına rağmen 1850’li yıllarda yapılmış görünüyor. Üstelik envanter çalışması olan kitapta, sadece yapıların tescilli olduğuna yer verilirken, hiçbirinin envanter numarasının yazılmaması eleştirildi.

Haberin Devamı

Yanlışlarla dolu
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Oktay Gökdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çıkardığı “İzmir Kültür Varlıkları Envanteri”nin baştan aşağı bilgi yanlışlarıyla dolu olduğunu söyledi. Gökdemir, “1’inci ulusal mimari akımının 1912-13 yılları sonrası oluşturduğu binaları 1854 yılıyla tarihlemişler. Akademisyen ve uzmanlar tarafından oluşturulmamış. Görüşleri de alınmamış” dedi.