Ege 850 bin öğrenci okulda

850 bin öğrenci okulda

18.09.2017 - 02:47 | Son Güncellenme:

İzmir’in yaklaşık 50 bin öğretmen-personel ve 850 bin öğrenciyle 2017-2018 öğretim yılına başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, “Servis ve kantin denetimlerimizi artıracağız” dedi

850 bin öğrenci okulda

Tüm yurtta olduğu gibi, İzmir’de de 2017-18 eğitim-öğretim yılı için ilk ders zili bugün çaldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “50 bin öğretmen ve çalışanımız, 850 bin öğrencimizle yeni öğretim yılına huzurlu bir şekilde başlıyoruz” dedi.
Tekli eğitime geçişte bu yıl yüzde 20 oranında daha yol aldıklarını belirten Yahşi, “Öğretmen kadromuz tam. İyi bir yıl olacak. Yeni öğretim yılının güzel İzmirimizde başarılı geçeceğine inanıyorum. Veliler, çocuklarını içleri rahat bir şekilde okula göndersin. İsteğimiz, çocuklarını ve okulu iyi takip etmeleri, en ufak bir sorun gördüklerinde, bunu bizimle paylaşmaları” diye konuştu.
‘Bizi haberdar edin’
Öğretmen ve öğrencisi, servis şoförü, hostesi ve kantincisiyle bütün eğitim camiasına başarılar dilediğini vurgulayan Ömer Yahşi, “Olumsuzluklar noktasında birbirimizi uyaralım, haberdar edelim. Biz de denetimimizi yaparak çocuklarımızı ileriye taşıyalım” mesajını verdi.
FETÖ’nün istismarına karşın İzmir’deki öğrencilerin gelecekte çok daha iyi yerlere geleceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü, “FETÖ’den gelen 184 okul, devletin resmli kurumu olarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. İzmirli çocukların özgüvenini ve başarılarını takdir ediyorum. Bu başarı daha da artacak” diye konuştu.
2019 hedefi ‘yüzde 100’
İnşaatı süren okulları incelediklerine ve öğrencileri tamir gören okullarda karşıladıklarına da değinen Ömer Yahşi, servis ve kantin denetimlerinin de artarak devam edeceğini dile getirdi. Yahşi, “2019’da İzmir’de de yüzde 100 tekli eğitime geçilmesi için çalışmalarımız sürüyor” vurgusuyla sözlerini noktaladı.