Ege 'ABD hayal kuruyor'

'ABD hayal kuruyor'

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

ABD hayal kuruyor

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, “Ekonomimiz artık kırılgan değil. Hukuk ve etik dışı yaptırımların üstesinden hep beraber geleceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’nin, ABD’nin ekonomik yaptırımlarına boyun eğmeyeceğini açıkladı. Krizin doğru hamlelerle bertaraf edilmeye başlandığını belirten Ülkü, “Siyasi irade başta olmak üzere, iş dünyası ve toplumun her kesimi, oynanmak istenen oyunu gördü. Birlik ve bareberlik içinde karşı atağa geçildi” diye konuştu.

Türkiye’nin artık kırılgan bir ekonomik yapıya sahip olmadığını vurgulayan Ülkü, “Dünya ticaretindeki önemimiz, ihracat ve yatırımlarımız ortada. Amerika tarafından ülkemizi ekonomik anlamda zora sokma düşüncesi bir hayalden ibaret” dedi, şu ifadeleri kullandı:

“Bankacılık sistemimizle, sağlam temellerde seyreden serbest piyasa ekonomimizle ve tüm paydaşlarımızla sarsılsak da, yıkılmayız. Bu güçlü yapıya bir de milletimizin dik duruşu ve sağlam kardeşlik bağı eklenince, sadece ekonomimiz değil, toplumsal yapımız da aynı şekilde yara almıyor.”