Ege ABD’ye lojistik deposu

ABD’ye lojistik deposu

09.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’den ABD’ye yılın ilk dört ayında yapılan mobilya dışsatımı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 arttı, 52 milyon 905 bin dolara yükseldi.

ABD’ye lojistik deposu

Türkiye’den ABD’ye yılın ilk dört ayında yapılan mobilya dışsatımı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 arttı, 52 milyon 905 bin dolara yükseldi. ABD pazarında yaşanan artışı değerlendiren Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, ABD’nin mobilyaya yılda yaklaşık 50 milyar dolar ödediğini belirtti. Türkiye’den en çok yemek odası, kanepe, yaylı yatak ve mutfak ürünlerin gittiğini ifade eden Yağcı, şöyle devam etti:
“Bazı eyaletlerde uygulanmaya başlayan sertifika taleplerine dikkat etmek gerekiyor. Örneğin Kaliforniya Eyaleti’nde ‘Carb Sertifikası’ uygulanıyor. Burada sunta üretiminde kullanılan bir maddenin asgari olması gerektiği gibi bazı maddeler var. Aldığımız duyumlara göre bu sertifika diğer eyaletler tarafından da kabul edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Öneride bulundu

ABD’ye mobilya ihracatında navlun giderleri mesafeden dolayı yüksek, bakanlığa, ABD’de lojistik depo yapılması konusunda önerimiz oldu. Burada amaç ürünlerimizin demonte halde yapılacak depoya tmesi ve burada montajlanarak en hızlı şekilde müşteriye satabilmek. Bunun masrafları da bu depoda ürünlerini muhafaza edecek firmalar tarafından ortak sağlanabilir.”
Mobilya ihracatında 2018’de 3,1 milyar doları yakaladıklarını anımsatan Yağcı, “Bu sene 4 milyar dolara ulaşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Yazarlar