28.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
Açıkta satılan sütlerin çabuk bozulmasını önlemek için içerisine çamaşır sodası, asprin ve un gibi maddelerin konulduğunu ve sütlerin yağının çekildiğini söyleyen Prof. Dr. Uysal “Satın alınan açık sütler yüksek derecede ve uzun süre kaynatılarak hem iyi hem de kötü olan bakterileri yok edilmektedir. Özellikle sütte bulunan lor proteini sağlık açısından önemli bir besin kaynağıdır. Açık olarak alınıp, kaynatılan sütlerde bu besin değeri yok olmaktadır. Bu tür sütlerin vücuda bir yararı da kalmamaktadır. Açık sütler faydadan çok zarar getirmektedir. Özellikle karaciğer fonksiyonlarına büyük zarar vermektedir. Bu sütler özellikle yaz aylarında daha çabuk bozulduğundan zararlıdır” dedi.