Ege Aday gösterdiler de olmadık mı?

Aday gösterdiler de olmadık mı?

06.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aday gösterdiler de olmadık mı?

Aday gösterdiler de olmadık mı




İzmir'de bir buçuk yıldır çalışma yapan ve çeşitli partilerden adaylık teklifi bekleyen gazeteci büyüğüm Feyzi Hepşenkal'dan bir faks ve e- mail geldi. Hepşenkal'in öncülüğündeki "Önce İzmir Hereketi" nden geçtiğimiz günlerde gelen ve "İzmir Halkına Önce İzmir Hareketi'nden ilk açıklama" üst başlığı ile "Tavrımız belirleyici olacak" başlığı altındaki mesajda şöyle deniliyor:
"Bir süredir, çeşitli kişi ve kesimlerden özellikle iki soruya muhatap oluyoruz.
1- Neden aday olmadık?
2- Seçimlerde nasıl bir tavır takınacağız?
Yaklaşık bir buçuk yıldan beri, İzmir'in ve Türkiye'nin dikkatini çeken Önce İzmir Hareketi; hiç kuşku yok ki, bundan sonra da gelişmelere kayıtsız kalmayacak ve kendisinden beklenen soruların yanıtını açıklayacaktır.
Şu aşamada söyleyeceğimiz şudur:
Üstlendiğimiz misyonun ve sorumluluğun bilincindeyiz. Bize yönelik ilginin farkındayız. İzmir'deki seçim sonucunu etkileme gücüne sahip olduğumuzu biliyoruz. Ama karar verme sürecimiz devam ediyor.
Ve en geç 10 gün içinde görüşlerimizi, düşüncelerimizi ve önerilerimizi İzmir halkıyla paylaşacağız"
Bu faks mesajını alınca hemen her fırsatta görüşüne başvurduğumuz değerli bir hocamız var gazetede. Ona okuttum. "Hocam bu konuda ne diyorsun?" dedim
Hocam, bir süre düşündükten sonra ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in "Urfa'da Oxford vardı da okumadık mı?" sözüne nazire yaparcasına "Ne yani bizi aday gösterdiler de olmadık mı?" dedi. "Peki hocam 'Seçim sonucunu etkileme gücüne sahip olduğumuzu biliyoruz' diyorlar buna diyorsunuz" dedim.
Hocam biraz düşündü ve son noktayı koydu:
"Kelin melhemi olsa, başına sürer"

CHP'nin deprem dedesi: Tunçağ
CHP'liler, ANAP'ın "deprem dedesi" (Ahmet Mete Işıkara) olur da bizim olmaz mı diyerek deprem uzmanı Muzaffer Tunçağ'ı Konak'da belediye başkan adayı gösterdiği belirtiliyor.
Ancak partililer, adayları Tunçağ'a birinci derecede deprem kuşağında olan İzmir'de çalışma yapmaktan ziyade, sarsılan, çatır çatır çatlayan CHP'in temellerinin sağlamlaştırılmasında büyük işler düşeceğini konuşuyor.

Nesrin Hanım, moral vermek için geliyor
ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, eskisi gibi "bal vermeyen" partiyi yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyor. Nas, bunun için 9 - 10 Mart tarihlerinde İzmir'e geliyor. Nas'ın ANAP'lı Urla, Seferihisar, Tire ve Bayındır ilçelerinde belediye başkanlarını ziyaret edeceği ve moral vereceği belirtiliyor.





EGE