Ege Adaylara 41 öneri

Adaylara 41 öneri

27.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İş insanı ve İzmir Meksika Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu, yaklaşan yerel seçim öncesi İzmir belediye başkan adaylarına kentin gelişimi için 41 maddelik proje önerisinde bulundu.

Adaylara  41 öneri

İş insanı ve İzmir Meksika Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu, yaklaşan yerel seçim öncesi İzmir belediye başkan adaylarına kentin gelişimi için 41 maddelik proje önerisinde bulundu. “İzmir Akdeniz’in yıldızı hedefine adım adım” başlığı altında düşüncelerini paylaşan Çolakoğlu, İzmir’in Türkiye’de hava yollarının ikinci hub merkezi olması, Kemeraltı’nın gelişimi, arabalı vapurun Karşıyaka-Konak arasında on dakikada bir arabalı vapur hizmeti, Karşıyaka Alaybey Tersanesi’nin dünyanın en büyük marinalarından biri haline getirilmesi konularına değindi. Alsancak Garı Önü ile Basmane Garı önü trafiğinin yer altına alınması gerektiğini ve gar önünün fuar önü ile birleştirilerek İzmir’in en büyük parklarından birinin düzenlenmesini tavsiye eden Çolakoğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Tarım OSB’ye öncelik

“Çandarlı Limanı tamamlanmalı ve İzmir Limanı, Akdeniz’in en büyük Cruise limanı olmalıdır. Ayrıca İnciraltı, sağlık serbest bölgesi yapılmalı, Karşıyaka Vapur İskelesi’nin önündeki yol geçişi yer altına alınmalı, futbol kulüplerinin arkasında belediye rüzgarı olmalı.” Çolakoğlu, tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulmasının da yerinde olacağını sözlerine ekledi. Çolakoğlu’nun diğer önerileriyse şunlar:

Körfez’e ışıklandırma

“Konak’taki tarihi hastanenin sağlık müzesi olması, otobüs renklerinin özgün rengi olması, Konak Pier-Pasaport İskelesi arasının yeniden düzenlenmesi, her sene milli, beş yılda bir Uluslararası İzmir İktisat Kongresi yapılması, Silo binasının otel olarak yenilenmesi, Kordon’daki kafelerin apartman altlarından dolgu alana taşınması, Balçova’ya döner restoran yapılarak Balçova’da termal turizm serbest bölgesi oluşturulması, Hıdırellez’in İzmir Sokak Festivali haline getirilmesi.”