Ege Afrodisias’a davet

Afrodisias’a davet

13.05.2018 - 23:11 | Son Güncellenme:

2018 yılını ‘Afrodisias Yılı’ ilan eden ve Eyfel Kulesi’nden örnek veren Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Değerlerimizi dünyaya pazarlayamıyoruz” dedi

Afrodisias’a davet

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Aydın’ın Karacasu ilçesindeki Afrodisias Antik Kenti, Aydın Valiliği’nce düzenlenen organizasyonla basın mensuplarına tanıldı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Afrodisias Antik Kenti 2017 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Türkiye’den giren 17’nci yer oldu. Bu çok önemli bir aşamadır. Ancak biz elimizdeki değerleri, eserleri ve potansiyeli değerlendiremiyoruz. 2018 yılını bu anlamda Afrodisias Yılı ilan ettik” deyi konuştu.

Haberin Devamı

‘15 milyon turist gelir’

Eyfel Kulesi’nden örnek veren Vali Köşger, “Bir demir yığını olan Eyfel Kulesi’ne, yılda 12 milyon turist bilet alarak çıkıyor. Bunun nedeni algı yönetimini iyi beceriyor olmalarıdır. Ama biz elimizdeki potansiyeli pazarlayamıyoruz” diye konuştu. Aydın’da 22 antik kent bulunduğunun altını çizen Vali Köşger, yaz turimiyle 4 ay için 3-4 milyon turistin geldiğini, kültür turizmi ve doğa turizminin de yapılmasıyla, Aydın’a 15 milyon turistin gelebileceğini ifade etti.