Ege ‘Ağaçtan Dervişe’ ilk gösterimini yaptı

‘Ağaçtan Dervişe’ ilk gösterimini yaptı

28.09.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ünlü ustaların sazla olan tanışma hikayelerini ve ilham veren yolculuklarını konu alan belgesel filmin galası yoğun katılımla Narlıdere’de gerçekleşti. Gecede sanatçılara emek ödülü de verildi

‘Ağaçtan Dervişe’ ilk gösterimini yaptı

Selen Deniz - Marka Portresi / Türk Halk Müziği’ne damgasını vurmuş ünlü sanatçıların saz ile tanışma öykülerini konu alan, “Ağaçtan Dervişe” belgesel filmi, ilk gösterimini Narlıdere’de yaptı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı etkinliğin onur konukları olan sanatçılar, verdikleri mini konserle de herkesi büyüledi. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Unutulmaz bir gece yaşadık. Kültürümüzün önemli bir parçası olan sazın hikayesini sonsuza kadar yaşatacağız” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Önce film gösterimi sonra konser

Yapımcılığını Selen Almaç Deniz’in, yönetmenliğini ise Mehmet İsmail Çeçen’in üstlendiği, “Ağaçtan Dervişe” isimli belgesel filmin, ilk gösterimi Narlıdere Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Park Orman Narlıdere Tesisleri’nde yapıldı.

Uzun metraj belgesel filmde Türk Halk Müziği’nin önemli sanatçılarının sazla tanışma hikayeleri ve sazın, “Ağaçtan Dervişe” uzanan süreci beyaz perdeye aktarıldı.

Gala gecesine, filmin başrol sanatçıları; Erdal Erzincan, Mazlum Çimen, Tolga Sağ, Cengiz Özkan ve Hüseyin Eroğlu da katıldı. Usta sanatçılar, film gösteriminin ardından mini bir konser de vererek alanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede ünlü ozanlara emek ödülleri de takdim edildi.

Haberin Devamı

‘Sonsuza kadar yaşatacağız’

“Ağaçtan Dervişe” belgesel filminin galasına Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Mahir Polat, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mutafa İnce, filmin yapımcısı Selen Almaç Deniz, yönetmeni İsmail Çeçen, dünyaca ünlü MicroArt Sanatçısı Hasan Kale ve bine yakın vatandaş katıldı.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Müzik kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan sazın hikayesi daha önce hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı. Unutulmaz bir gece yaşadık. Kültürümüzün önemli bir parçası olan sazın hikayesini sonsuza kadar yaşatacağız. Filmin yapımcısı Selen Almaç Deniz ve yönetmeni İsmail Çeçen başta olmak üzere, bu gece bizleri yalnız bırakmayan ünlü ozanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘Ağaçtan Dervişe’ ilk gösterimini yaptı

Beyaz perdeye aktarmak paha biçilmez mutluluk!

Geceye katılan Karen Yapım Kurucusu ve filmin yapımcısı Selen Almaç Deniz ise katkı veren herkese teşekkür etti, “Anadolu kültürüyle yoğrulan saz sanatını beyaz perdeye aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eserleriyle büyüdüğümüz ozanlarımızın hikayelerini kendilerinden dinlemek ve beyazperdeye aktarmak çok güzel bir duygu. Geceye emek veren herkesi kutluyorum” dedi.

‘Ağaçtan Dervişe’ ilk gösterimini yaptı

Türküleri yapanlar daha güçlüdür!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da, “Bir ulusun türkülerini yapanlar kanunlarını yapanlardan daha güçlüdür! Biz türküleri babamızdan öğrendik. Çocuklarımıza sevdirmeye çalışıyoruz ve bu kültürü hep yaşatacağız. Emek veren herkesi kutluyorum” diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise “Saz bizim kültürümüzde çok önemli bir yere sahip. Bunu kelimelerle ifade etmek çok mümkün değil. Çok değerli ozanlarımız, sazı söz ile birleştirip insanımıza mücadele ruhunu aşılıyorlar. Bizler de bu geleneği sürdüreceğiz” dedi.