Ege Aigai’ya destek sürüyor

Aigai’ya destek sürüyor

11.02.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Antik dönemde “Aiolis Bölgesi” olarak anılan, İzmir’in kuzeyini kapsayan bölgenin önemli antik kentlerinden Aigai’de, 2004 yılında başlayan arkeolojik kazılar 2020 yılından bu yana Aliağa Belediyesi tarafından destekleniyor.

Aigai’ya destek sürüyor

İmzalanan ortak hizmet protokolü ile Aliağa Belediyesi, 2024 yılında da Aigai’deki arkeolojik kazılara desteğini sürdürecek.  

Haberin Devamı

İmza törenine; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Aigai Arkeolojik Kazı Başkanı, Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Sezgin katıldı. Başkan Serkan Acar, Aigai’nin, “2020 yılından itibaren Aigai kazılarını destekliyoruz. Tarih ve doğa turizmini canlandırmak, köylerimizin, mahallelerimizin ekonomisini güçlendirmek ve ülkemize tanıtım ve ekonomik anlamda katkıda bulunmak istiyoruz. Protokolümüzü 2024 yılında da uzatarak arkeolojik kazılara destek vermeye devam ediyoruz. Bu ortak hizmet protokolünün Aliağamıza ve ülkemize değer katmasını diliyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.