Ege Ak Parti seçiminde silahlar konuştu

Ak Parti seçiminde silahlar konuştu

04.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İktidar partisinin Bayraklı’daki delege seçimlerinde rakip listeler yüzünden gerginlik çıktı. İlçe Başkan Yardımcısı Feridun Kılıç, çıkan arbede sırasında havaya ateş açtı...

Ak Parti seçiminde silahlar konuştu

Delege seçimleriyle birlikte kongre startını veren AK Parti’de işler karıştı. Karşıyaka ve Bornova’yla birlikte delege seçimleri yapılan Bayraklı’da silahların da kullanıldığı kavga çıktı. Cengizhan, Fuat Edip Baksi, Alparslan ve Çiçek mahallelerinin delege seçimlerinin olarak yapıldığı, Alparslan Pazar yerindeki seçimlerde, tartışma kavgaya dönüştü. İlçe başkanı İsmail Sarı’nın listesi olan ‘Sarı liste’ ile muhaliflerin ortak listesi ‘Beyaz liste’ arasında büyük yarış yaşandı. Parti üyeleri pazar yerinde oylarını kullanırken, ortalık karıştı.Sarı yanlılarıyla muhalifler arasında çıkan kavgada silahlar konuştu. Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Feridun Kılıç, çıkan arbedede silahını çekerek havaya ateş açtı.

Çevik Kuvvet geldi
Olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderilirken, çevik kuvvet sandıkların bulunduğu alanı kordona aldı ve kimseye bölgeye yaklaştırmadı. Havaya ateş açan Feridun Kılıç polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Kılıç, savcılık tarafından serbest bırakılırken yapılan olay yeri incelemesinde üç boş kovan tespit edildi. Arbedeyi anlatan Kılıç, “Üzerime yürüdüler. Daha sonra birinin belinde silah gördüm. Ben de kalabalığı sakinleştirmek için havaya ateş açtım. Partilileri yere yatırıp tekme tokat dövdüler. Bunların arasında benim kardeşim de vardı” dedi.

İptal isteniyor
Bayraklı’da karmaşanın ardından dört mahallede iptal başvurusu için harekete geçildi. Başkan İsmail Sarı, muhaliflerin seçimi kazandığı Nafız Gürman, Cengizhan, Emek ve Doğançay mahallelerinde parti üyelerine baskı yapıldığını söyledi. Sarı, 4 mahallede iptal için başvuru yapacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

“Huzuru bozan hesap verecek”

Ak Parti Bayraklı’da yaşanan silahlanan kavga partinin gündemine oturdu. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, kavgaya karışanların disipline gönderileceğini söyledi. Akay, “Ne gerekiyorsa yapılacak. Kimse partinin içinde bir karışıklık olduğu imajını yayamaz” dedi. İl Başkan Yardımcıları Mahmut Badem, Atilla Kaya ve Refik Uzun ile birlikte Bayraklı’ya giderek duruma el koyan İl Başkanı Akay, disiplin kurulunun konuyla ilgili çalışma yapmasını istedi. Konuyla ilgili bilgi ve belgelerin toplanması için görevlendirme yaptığını belirten İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Bayraklı’da yaşanan olay münferit bir olay. Kimse partinin huzurunu bozamaz. Ne gerekiyorsa yapılacak. Gerekli çalışmaların başlatılmasını istedim. Olay zaten savcılığa da yansıdı. Biz de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Polis etten duvar ördü
AK Parti Bayraklı delege seçimleri için Alpaslan Mahallesi’nde kurulan sandık başında çıkan liste tartışmaları ilerleyen saatlerde önce itiş-kakışa, ardından da yumruklaşmaya döndü. İlçe Başkanı Sarı yanlıları ile muhalif liste sahipleri arasında çıkan kavgalar Feridun Kılıç’ın silahını ateşlemesiyle kesildi. Olaylara çevik kuvvet polisi el koydu.

Başkanların listesi kazandı

Bayraklı’da ilçe Başkanı İsmail Sarı’nı listesi Osmangazi,Fuat Edip Baksi, Mansuroğlu, Alparslan, Emek gibi mahallelerde kaybetti. Sarı’nın karşısında yer alan beyaz listeyi destekleyen Yücel Demir, İzzettin Mizan, Erdal Seyitler ve Mikail Bilici‘nin desteklediği listeler birçok yerde kazandı. Bayraklı genelinde ise Sarı başarılı çıktı. Sarı 400 delegenin 229’unun oynunu alırken Sarı muhalifleri ise 171’de kaldı.
Burnova’da durum
Öte yandan, Ak Parti Karşıyaka ve Bornova teşkilatları da delege seçimlerini tamamladı. Bornova seçimleri de çekişmelere sahne oldu. Mevcut ilçe başkanı Hüseyin Özkan ile kendisine karşı birleşen Ali Fuat Yakın, Dursun Çetin, Şeref Balbay ve Abdullah Tekbaş’ın listesi yarıştı. Özkan’ın listesi sadece dört mahallede geri düşerken, geri kalan 29 mahallede birinci liste olarak çıktı. Ak Parti Karşıyaka’da ise delege seçimlerine tek liste ile gidildi ancak 3 mahallede çift liste heyecanı yaşandı. Mevcut ilçe başkanı Tuncay Bozkurt’un listesi, kavgasız geçen seçimlerin ardından lider olarak çıkmasını bildi.
Buca’da muhalefete kota verildi
Buca’da da 47 mahallede 10 noktada seçim yapıldı. Seçime sadece İlçe Başkanı Mustafa Solmaz’ın listesi girdi. Solmaz, muhalifleri Mehmet İlkbahar, Mehmet Girgin, Beytullah Selman, Necati Bahçeci ve Mustafa Aslan ile uzlaşma sağlayarak liste hazırladı. Solmaz’ın muhaliflere 400 delegeden 35 kontenjan verdiği öğrenildi.

Yazarlar