Ege Akhisar’da başarı tesadüf değil

Akhisar’da başarı tesadüf değil

26.06.2017 - 03:26 | Son Güncellenme:

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, 5 yıldır Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor’a övgü yağdırdı. Başkan Salih Hızlı, Süper Lig’deki birçok takımın borçları nedeniyle zor günler yaşadığını belirtti, “Akhisar Belediyespor’un iyi ve doğru biçimde yönetilmesi, takımımızı 5 yıl ayakta tuttu” dedi. Yeni sezona stat sorununu çözerek başlayacaklarını vurgulayan Başkan Hızlı, “Maçlarımızı 5 sezon Manisa  19 Mayıs Stadı’nda oynamak zorunda kaldık. Yeni sezonda takımımız ve taraftarımız rahat nefes alacak” diye konuştu

Akhisar’da başarı tesadüf değil

Süper Lig’de Ege’yi 5 sezondur tek başına temsil eden Akhisar Belediyespor’un konuğu olan Milliyet Ege, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yla, takımının dününü ve bugününü konuştu. Ekibimiz, yeni yapılan stadın son durumunu da yerinde görme olanağı buldu. Akhisar Belediyespor’un 5 yıldan bu yana Süper Lig’de yer aldığını ve başarılı bir şekilde hem Akhisar’ı hem de Ege’yi temsil ettiğini söyleyen Salih Hızlı, gerçekçi bir yönetim tarzıyla kulübü yönettiklerini, tüm zorlukların üstesinden de bu anlayışla geldiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Akhisar Belediyespor’un Süper Lig’e adım attığı ilk yılda, büyük bir bölümün takımın Süper Lig’de kalıcı olacağı yönünde endişeleri olduğunu söyleyen Salih Hızlı, mevcut şartların zorluğuna rağmen akılcı bir yönetim sayesinde tüm zorlukları aştıklarını belirtti. Hızlı şöyle konuştu:

‘İyi yönetmenin sonucu’

“Maaalesef Türkiye’de takımlar oldukça kötü yönetiliyor. Kulüplerimizin çoğu borç batağının içinde büyük sorunlar yaşıyor. Akhisar Belediyespor yönetimi, Türkiye’nin şartlarını iyi irdeleyerek, gerçekçi bir şekilde palan ve programla 5 yılı geride bıraktı. Gelir-gider dengesini hiç bozmadık. Yapılan transferler ve oluşturulan takım, mali yapımıza en uygun şekilde ortaya kondu. Hiçbir zaman aşırıya gitmedik. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Her sene bize düşer gözüyle bakanlar bile sonunda Akhisar Belediyespor’u ve yönetimimizi takdir etti. Tam 5 sezon ligde kalmamız ve başarılı sonuçlar elde etmemiz asla tesadüf değildir. Aynı yönetimi anlayışını ise istikrarla sürdürmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Stadımıza kavuşuyoruz’

Başkan Salih Hızlı, Akhisar Belediyespor’un Süper Lig’e çıktıkları ilk sezonda, yetersiz olmasından dolayı mevcut statlarının yıkıldığını ve bu nedenle maçlarını 50 kilometre uzaklıktaki Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamak zorunda kaldıklarını söyledi. Yeşil siyahlı taraftarların müsabakalara gitmek için her maç haftası tüm zorluklara rağmen Manisa’ya gitmek zorunda kaldıklarını belirtti, “Yeni stadımızın yapılması için proje hazırlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 2011’de takas protokolü yaptık ve arkadan ihalesi gerçekleşti. Ancak yüklenici firma stadın yapımını sürdüremedi ve daha sonra ikinci bir ihaleyle stadın yapımına 2014’te başlandı. Bu nedenle de stadın yapım süresi uzadı ve 5 yıl maçlarımızı Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamak zorunda kaldık. Şu anda spor kompleksinde çalışmalar hızlandı ve sona gelindi. Çatı montajının devam ettiği 12 bin kişilik stat, 2017-2018 sezonunda hizmete girecek. Yani, Akhisar Belediyespor yeni sezonda maçlarını kendi saha ve seyircisinin önünde oynayacak. Kısacası, sonunda stadımıza kavuşuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Örnek olduk’

Yeni stadın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Salih Hızlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akhisar Belediyespor’un başarısı herkes tarafından örnek alınıyor. Bizim dışımızdaki tüm kulüpler Akhisar’ın bu başarısını görüyor ve takdir ediyor, bize sempatiyle bakıyorlar. Yeni stadımız ekonomik olarakta kulübümüze katkısı olacaktır. Ayrıca Akhisar Belediyespor’un Süper Lig’de olması, şehrimizin marka değerini de artırmıştır. Bu arada yeni sezonda bizi iki handikap bekliyor. Birincisi, geçtiğimiz sezonun son 6-7 maçında sürekli galip gelmemiz beklentileri yükseltti. İkincisi ise maçlarımızı artık kendi stadımızda oynayacağız. Stada adapte olmak, seyircimizle bütünleşmek çok önemli. Bu arada hocamız Okan Buruk’un da takımı çok iyi tanıması ve futbolcularımızla bütünleşmesi ayrı bir avantaj olacak. Kısacası, Akhisar belediyespor, yeni sezonda camia olarak tek yürek olup, Süper Lig’deki varlığımızı ve başarılarımızı sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Akhisar’da başarı tesadüf değil

Sporda Güçlü bir gelecek

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu ile birlikte ortaklaşa yürüttükleri proje hakkında bilgi verdi. Sporda gizli kalmış yeteneklerin ortaya çıkabilirliğinin yanı sıra toplumsal anlamda fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı nesillerin yetiştirilmesini amaçlayan, Türkiye’de ilk kez Akhisar’da uygulanan bu proje ile şehrin spor kültürünün gelişimine katkı sağlamak, sporcuların gizli kalmış yeteneklerinin keşfededilerek ulusal ve uluslararası nitelikli sporcuların kazamının bu proje ile mümkün olabileceğine inandıklarını belirten başkan Hızlı sözlerine şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın başarılarını tesadüflere bırakmadan, yerel yönetim olarak desteklemek ve başarılı bir gelecek oluşturma konusunda çocuklarımızı bilimsel bir süreçten geçirerek iyi bir noktaya taşımayı planlıyoruz. Projenin başarılı olacağına inancımız tam. Örnek bir çalışma ortaya konacağına ve ülke çapında da yankı bulacağına inanıyoruz.”