Ege Akhisar, Ege’ye gurur verdi

Akhisar, Ege’ye gurur verdi

15.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig’e yükselen Akigo, havaalanında ve ilçede krallar gibi karşılandı

Akhisar, Ege’ye gurur verdi

AKHİSAR DESTANI

Haberin Devamı

On binlerce taraftar, Rize’yi deplasmanda yenerek omzuna ‘şampiyon’ apoletini takan Akhisar Belediyespor takımını ve kurmayları, havaalanında ve ilçe girişinde bandoyla karşıladı

Akhisar Belediyespor, öyle bir destan, öyle bir tarih yazdı ki, eşi benzeri yok. Geçen yıl ligden düşmekten son maçta kurtulan, bu durumdan ders çıkarıp güçlü bir kadro kuran Akhisar, Bank Asya 1. Ligi’ni “şampiyon” unvanıyla bitirdi. Deplasmanda Rizespor’u yenerek “şampiyon” apoletini omzuna takan yeşil siyahlı takım, bir ilçe takımı olarak Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi devlerle önümüzdeki yıl Süper Lig’de mücadele edecek. Çok değil, 2007-08 sezonunda 3. Lig’de mücadele eden Akhisar, 4 sezon sonra Devler Ligi’ne yükselme başarısı gösterip destan yazdı.
Krallar gibi karşılandılar
Akhisarlı futbolcu, teknik adam ve yöneticiler, Rize dönüşü krallar gibi karşılandı. Gece yarısı Adnan Menderes Havaalanı’na koşan yaklaşık iki bin taraftarın oluşturduğu konvoy eşliğinde Akhisar’a hareket eden kafile otobüsü, 02.30 sıralarında ilçe girişinde, “Şampiyon Akhisar” tezahüratıyla durduruldu. Kafile, 1 kilometrelik yolu ancak 1 saatte alabildi. Saat 03.30 sıralarında Egemenlik Alanı’na ulaşan otobüsten inen kafile, kendilerini bekleyen binlerce futbolseverin yanı sıra eşleri, çocukları, nişanlıları, anne ve babalarıyla kucaklaştı.,

Haberin Devamı

Akhisar, Ege’ye gurur verdi

Süper Lig yolculuğu

* 2007-08: 3. Lig’de grup ikincisi oldu ve 2. Lig’e yükseldi.
* 2008-09: 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda beşinci oldu.
* 2009-10: 2. Lig Yükselme Grubu’nda ikinci olarak 1. Lig’e çıktı
* 2010-11: 1. Lig’i 14. sırada bitirdi.
* 2011-12: 1. Lig’de şampiyon oldu.

Akhisar, Ege’ye gurur verdi

“Ege’yi başarıyla temsil edeceğiz”

Maçı televizyondan izleyen on binlerce Akhisarlı, hakemin son düdüğünden sonra bayrağını kaptığı gibi sokağa koştu. Davul zurna eşliğinde halaylar çeken taraftarlar, sabahın ilk ışıklarına kadar şampiyonluğu kutladı. Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, ”İlçemizi, Ege Bölgesi’ni Spor Toto Süper Lig’de çok iyi temsil edeceğiz” derken, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da “Mutluyum, gururluyum” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı

“Asıl işimiz şimdi başlıyor”

Rize’ye giderken, “Bir değil, üç puan için gidiyoruz. Beraberlik yetiyor diye defans yapacak değiliz” diye açıklama yapan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, dediğini yaptı. Takır takır futbol oynayan takımı ikinci golü attığında kendinden geçen genç teknik adam, “Asıl işimiz şimdi başlıyor. Akhisar’ın Süper Lig’de yaşaması için ter dökeceğiz, orada kalıcı olacağız” dedi. Uyum içerisinde bir sezon geçirdiklerini, kenetlenmenin başarıyı beraberinde getirdiği belirten Hamzaoğlu, “Futbolcularımla gurur duyuyorum” dedi.

Akhisar, Ege’ye gurur verdi

Maçları Manisa’da oynayacak

* Akhisar, ilçe stadının Süper Lig standartlarına olmaması yüzünden maçlarını önümüzdeki sezon Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynayacak. Bu arada Akhisar’da Kovalık mevkiinde inşa edilecek 12 bin kişilik stat ve 2 bin kişilik salon’un projesinin onaylandığı, 2 ay içinde ihaleye çıkacak tesis, 14 ay içinde tamamlanarak hizmete girecek.
* Başkan Hüseyin Eryüksel, Süper Lig’de de Hamza Hamzaoğlu ile devam edeceklerini açıkladı.
* Süper Lig’e yükselen Akhisar’ın kasasına yeni sezonda 30-35 milyon TL girecek. Bu rakam, naklen yayın geliri, isim hakkı, forma reklamı ve hasılat girdilerinden oluşacak.

Haberin Devamı

Vekil Tanrıverdi stat sözü verdi

Akhisar’ın şampiyonluğu nedeniyle kulübe tebrik mesajları yağdı. Takımı Rize’ye yolcu eden AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, “Akhisar, sadece Akhisar ve Manisa’yı değil, tüm Ege’yi başarıyla temsil edecektir. Bu başarıda emeği olan herkesi kutluyorum” dedi ve stat müjdesi verdi. Tanrıverdi, “Stadın UEFA standartlarına uygun hale getirilmesi konusunda gereken yapılacaktır” diye konuştu.

Vali Daşöz kutladı
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de Akhisar Belediyespor’u kutladı, başarılarının devamını diledi. Vali Daşöz, takımın Süper Lig’de de iyi işler yapacağına inandığını söyledi.