Ege Akraba katliamına 128 yıl, 4 ay hapis

Akraba katliamına 128 yıl, 4 ay hapis

17.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Basın Sitesi’nde, tecavüze uğrayan oğlunun “gururunu kurtarmak için” zanlının annesini, babasını ve iki yakınını öldüren, birini ağır yaralayan İ.V. 128 yıl 4 aya mahkum oldu

Akraba katliamına 128 yıl, 4 ay hapis

2007 yılının kasım ayında İzmir Basın Sitesi’nde 16 yaşındaki N.T., okuldan aldığı kuzeni T.V.’ye tecavüz girişiminde bulundu. Başarılı olamayınca başına taşla vurarak kuzenini öldürmek istedi. Günlerce hastanede tedavi olduktan sonra hayata dönen T.V.’nin, kuzeninin saldırısına uğradığını söylemesi üzerine N.T., 16 yıl hapse mahkum oldu.

Barışma teklifi senaryosu
Cezayı az bulan baba İ.V., barışma teklifinde bulundu. Öneriyi kabul eden Uğur Tüfekçioğlu (43), eşi Cennet Tüfekçioğlu (36), Ömer Gümerof, eşi Elif Gümerof ve akrabaları Yusuf Aygör, 52/12 Sokak 19 numaradaki üç katlı binanın ikinci katındaki evde buluştu. İ.V., eve geldikten sonra tabancayı çıkartarak bacanağı Uğur Tüfekçioğlu, baldızı Cennet Tüfekçioğlu, kendi eşi Emine V.’nin yeğenlerinden Elif Gümerof’u, kocası Ömer Gümerof’u vurdu. İ.V. bakkaldan alışverişten dönen Yusuf Aygör’ü de birinci kat merdivenlerinde vurarak öldürdü. Başlarından kurşunlanan dört kişi olay yerinde can verdi. Kurşun karnına isabet eden Elif Gümerof ise yaralandı.

Ağır tahrik var
Cinayetleri oğlunun gururunu kurtarmak için işlediğini söyleyen İ.V.’ye olaydaki tahrik de gözönüne alınarak 4 kez 28 yıl 4 ay, yaralama için de 16 yıl olmak üzere toplam 128 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Hatalı sünnete doktor savunması
Torbalı’da B.T. (8), geçen Aralık ayında, Opr. Dr. B.K. tarafından sünnet edilmiş, ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ailesi, Dr. B.K. ve çalıştığı tıp merkezinden şikayetçi olmuş, 50 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Yargısız infaz yapıldığını ileri süren Opr. Dr. B.K. ise, gerçeklerin saptırıldığını, ailenin tazminat alabilme amacıyla hareket ettiğini dile getirdi. Kendini savunan B.K., “Çocuğa uyguladığım dikişsiz, pansumansız, dünyanın her yerinde uygulanan bir yöntemdir. Sünnette, çocuğun derisi, babasının gözü önünde işaretlenerek kesilmiş, komplikasyon görülmeyince evine gönderilmiştir.” dedi. Bilirkişi raporunda da sağlığın kısa süreli geçici bozulmasına yol açan bir durum söz konusu olduğu, sonuçta bu hatanın telafi edildiği ve estetik yönden gözü rahatsız etmeyen bir skarla iyileşmenin tamamlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Zincirleme kaza: 1 ölü, 11 yaralı
Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde Buldan’dan Sarıgöl yönüne giden Aşkın Dilek’in kullandığı 45 TA 1071 plakalı otomobil, saat 15.30 sıralarında Topuzlu Mevkii’nde önündeki Nail Sevüç’ün kullandığı 45 H 3421 plakalı traktöre çarptı. Traktör, 100 metre yükseklikten dere yatağına yuvarlandı. Arkadan gelen Kemal Kocapınar yönetimindeki 45 TA 0618 plakalı otomobil de, kazaya karışarak takla attı. Yaralanan 12 kişi hastanede tedaviye alındı. Halil Demirci, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

132 yıllık Kızılay binası yenilendi
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan, Kızılay’a ait tarihi binanın restorasyonu tamamlandı. Kültür varlıklarını koruyarak yaşatmanın ve kent kimliği ile kente kazandırmanın somut örneklerini yıllardır güçlü bir biçimde sergileyen Konak Belediyesi, 1879’da inşa edilen yapıyı altı aylık bir çalışmanın ardından gün yüzüne çıkardı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, aslına uygun olarak yenilenen binalarda eğitimin yanı sıra kültür ve sosyal aktiviteler yapıldığını dile getirdi.

“Hayvanlara ihbar hattı açılmalıdır”
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim programı çerçevesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Hayvan Hakları için Veteriner Hekimler Derneği üyesi Ebru Tong, hayvanlar için özel bir ihbar hattı açılması gerektiğini söyledi. Hayvan haklarına dikkat çekmek için “Hayvan Hakları için Veteriner Hekimler Derneği”ni kurduklarını anlatan Ebru Tong, “Hayvan sağlığı, halk sağlığı, çevre sağlığı, yaşanabilir kentsel planlama, tarafsız bilimsel çözüm, eğitim/bilinç düzeyi, yasal düzenlemeler gibi çalışmalarımız oldu.” dedi.

Haberin Devamı

Emeklilere kafeterya için imza toplanıyor
Türkiye Emekli Dernekleri Federasyon Eş Genel Başkanı Müyesser Turfan, Karşıyaka İskele’de, emeklilere ait bir kafeterya yapılması için imza kampanyası başlattı. İki gün Karşıyaka Çarşı girişinde imza toplayacaklarını belirten Turfan, “2000 yılından beri bunun mücadelesini veriyorum. Yıllardır milletvekillerine ve belediye başkanlarına emeklilere ait sahilde bir kafeterya yapılması için uyarıda bulunuyoruz. Emeklilerimiz banka merdivenlerinde sıcak-soğuk demeden oturmaktadırlar.” dedi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi’nde 3 etkinlik
Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü’nde 20 Ocak’ta saat 17.30’da “Dünya Renkli Kağıtları” adlı konferansı, 24 Ocak’ta saat 17.30’da “Chopin” filmi var. MÖTBE Kültür Merkezi’nde de 25 Ocak saat 20.00’de Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından konser gerçekleştirilecek.