Ege ‘Aldığım en güzel ödül’

‘Aldığım en güzel ödül’

02.12.2021 - 00:15 | Son Güncellenme:

Yazar ve iş insanı Hanri Benazus, 20 bin eşsiz fotoğraftan oluşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk koleksiyonunu İzmir Büyükşehir’e bağışladı

‘Aldığım en güzel ödül’

Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan oluşan Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan yazar ve iş insanı Hanri Benazus, 20 bin adet fotoğraftan oluşan koleksiyonunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladı.

Haberin Devamı

Fotoğrafların devri için protokole imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bize çok büyük bir gurur yaşattınız. İyi ki varsınız, iyi ki bütün ömrünüzü böyle bir çalışmaya adamışsınız. Biz de Atamızın fotoğraflarını en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bize bıraktığınız emaneti başımızın üstünde taşıyacağız. Hayatımda aldığım en güzel ödül. Tarif edilmez duygular içerisindeyim” dedi. Benazus da İzmir’de doğup büyüdüğünü, ömrünü bu kentte geçirdiğini belirterek, “Size bir teşekkür borcum var. Bu büyük yükü üzerimden alıyorsunuz. Şimdi rahat rahat uyuyacağım” diye konuştu. Koleksiyonun en iyi şekilde değerlendirilmesi, korunması, sergilenmesi ve kurulacak müzede İzmirliler ile buluşturulması sağlanacak.

Haberin Devamı

Kurulacak müzenin yönetiminde, araştırmacı, yazar ve ressam Derya Yelkenkaya görev alacak. Fotoğraflar, İzmir Büyükşehir tarafından düzenlenecek sergi ve etkinliklerde kullanılabilecek.

İZSU’ya 3.8 milyar bütçe

İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2022 yılı bütçesi oyçokluğuyla kabul edildi. Yüzde 47’si yatırımlara ayrılan 3 milyar 800 milyon liralık bütçesinin oylandığı genel kurulda konuşan Başkan Tunç Soyer, “İzmir’in musluklarından akan suyla ilgili değerleri Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü tespit ediyor. 11 metropol ilçenin tamamında yüzde 100, 19 ilçesinde yüzde 95 mertebesinde su içilebilir değerlerinde. İzmir bununla da iftihar edebilir. Milletimize içilebilir su veriyoruz” diye konuştu.

Öte yandan 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre konutlarda kullanılan suyun birinci kademesine yüzde 18, ikinci kademesine yüzde 30 fiyat artışı uygulanacak.