Ege Alkışlar gençlere

Alkışlar gençlere

17.12.2020 - 03:58 | Son Güncellenme:

14 yaşındaki Ege Seçer, uluslararası müzik yarışmasında 500 kişi arasında 2’nci oldu. E-spor’da Avrupa şampiyonu milli takımın en değerli oyuncusu ise 18 yaşındaki Eren Demirtaş seçildi

Alkışlar gençlere

Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi, ‘Altın ses’ olarak anılan 14 yaşındaki Ege Seçer, 14 ülkeden 548 katılımcının yarıştığı 2220 Uluslararası Müzik Festivali’nde ikinci oldu.

Seçer, dünyanın birçok ülkesinden ünlü müzisyenlerin jürisinde bulunduğu ve binlerce izleyicinin oy kullandığı yarışmada, Nilüfer’in yorumuyla ve “Göreceksin Kendini” adıyla bilinen “Tu Te Reconnaitras” adlı Fransızca şarkıyla başarıyı yakaladı.
Katıldığı ilk uluslararası yarışmada aldığı derecenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını dile getiren yetenekli genç, müziğin hayatının önemli bir parçası olduğunu ve bir müzikal sanatçısı olmak istediğini belirtti. Mozart Akademi kurucusu ve Ege Seçer’in öğretmeni İlhan Cinpir de, öğrencisinin daha önce birçok ulusal organizasyonda yer aldığını ve müzikal projede başrol oynadığını, gelecekte Türkiye’yi başarıyla temsil edeceğine inandığını söyledi.

Namağlup birincilik

Dünya çapında son yıllarda giderek yaygınlaşıp milyonların takip ettiği elektronik sporda da (E-Spor) Türkiye E-Spor Milli Takımı, Avrupa’da şampiyonluk sevinci yaşadı. Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), NBA2K oyununun Avrupa’da yaygın olarak oynandığı ülkelerin katılımıyla NBA 2K21 FIBA E-Sports Open 2020 II Avrupa Konferansı Turnuvası düzenledi. Ay-yıldızlı takımda yer alan Yaşar Üniversitesi öğrencisi Eren Demirtaş ise turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Demirtaş, “Milli takımda olmak ve ülkemiz adına mücadele etmek zaten en büyük mutluluğumuzdu. Namağlup kazandığımız turnuvada en iyi oyuncu ödülünü almak, mutluluğumu taçlandırdı. Ülkemi başarıyla temsil ettiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Hedefimiz, uluslararası turnuvalarda ülkemize daha nice başarılar kazandırmak” diye konuştu.