Ege Alkışlarla uğurlandı!

Alkışlarla uğurlandı!

01.09.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Eşiyle, tedavisinin devam ettiği hastanede evlenen ve balayını da hasta odasında geçiren İlker Çamur, nakilin ardından evine gitti.

Alkışlarla uğurlandı

İzmir’de kız arkadaşı Güneş Özkaya’nın (43) ısrarıyla yaptırdığı check-up’ta lösemi ve lenfoma kanseri tanısı konulan İlker Çamur (44), hastanede evlendi, balayını da burada geçirdi. Yaptırdıkları check-up’ta kan değerleri düşük çıkan İlker Çamur, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahri Şahin’in tedaviye aldığı Çamur, tetkiklerinde kan kanseri ve 4’üncü evre lenfoma kanseri olduğunu öğrendi. Kemoterapi almaya başladı, aralık ayında da Kovid-19’a yakalandı. Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 25 gün yatan Çamur, tedavisini Ege’de sürdürdü. Çift, kız isteme ve nişanı planladıkları gibi 1 Mayıs’ta hastane odasında yaptı. 

Haberin Devamı

Donör bekleyen Çamur’a, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nden (TÜRKÖK) uygun verici bulundu. Çamur, nakil için 26 Temmuz’da İzmir Kent Hastanesi’ne nakledildi. Aylarını hastanede geçiren Çamur ile nişanlısı Özkaya’nın nikahı, kemik iliği kök hücre nakli süreci başlamadan 1 gün önce 1 Ağustos’ta hastanenin konferans salonunda kıyıldı. Şahitlikleri Prof. Dr. Fahri Şahin ve İzmir Kent Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İfran üstlendi. 9 Ağustos’ta nakil olan Çamur, 29 Ağustos’ta eşiyle birlikte taburcu oldu. Çifti, hemşireler alkışlayarak uğurladı. Özkaya Çamur, “Nakil öncesi nikahımızın olmasını istiyordu, böyle bir dileği vardı. Biz de bunu gerçekleştirmek istedik, moral oldu. Nakil süreciyle ilgili endişelerimiz vardı. ‘Nasıl olacak, sağlıksal olarak reaksiyonlar neler olacak’ diye ama bu süreçte doktorumuz bize çok yardımcı oldu. Hemşirelerimiz hiç yalnız bırakmadı” dedi. Yaşadıklarını anlatan İlker Çamur da, “Kendimi çok iyi hissediyorum. Bundan sonra daha iyi bir süreç bizi bekliyor, umut doluyuz” diye konuştu; herkesi kök hücre vericisi olmaya davet etti.