26.05.2017 - 02:17 | Son Güncellenme:
İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle dokuz yıldan bu yana “Okul Sütü” ve ardından “Süt Kuzusu Projesi”ni başarıyla uygulayan ve halkın güvenini kazanan kooperatif, şimdi de “Alo Süt Projesi”ni başlattı. Kooperatifin ürün yelpazesindeki çiğ süt, organik çiğ süt, organik pastörize süt ve pastörize süt, market fiyatıyla tüketicinin evine ulaştırılıyor.
İlgi gösterdi
İzmir merkezde başlayan projenin yoğun ilgi gördüğünü belirten Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Küçük çocuğu olan anneler ya da dışarı çıkmakta güçlük çeken büyüklerimiz için başlattığımız projey, büyük ilgi gördü. Özellikle çocuklarımızın yeterince süt içmesi çok önemli. Tüketici artık süt almak için markete gitmek zorunda kalmayacak. Süt tüketiminin düşük olduğu ülkemizde, bu projeyle artacağına inanıyoruz” dedi.
Kapınıza geliyor
Yürürlüğe giren “Çiğ Sütün Arzına Dair” tebliğe değinen Eskiyörük, “Alo Süt Projesi”nin kontrolsüz sokak sütüne alternetif oluşturması nedeniyle halk sağlığı açısından önem taşıdığını belirtti. Alo Süt Hattı’na gelen siparişler içinde çiğ süt talebinin önemli yer tuttuğunu vurgulayan Mahmut Eskiyörük, “Süt, market fiyatıyla kapınıza geliyor. Çiğ süt genel olarak evde yoğurt ve tatlı yapımında kullanılmakta. Bu bizim geleneğimiz. Geçtiğimiz yıl güvenli çiğ süt arayan tüketicilerimizin bu konudaki ihtiyacını fark edip, kontrolsüz ve tehlikeli olan sokak sütüne karşı sağlıklı bir alternatif olması amacıyla ambalajlı “Ari Çiğ Süt” üretimine başladık” şeklinde konuştu.
‘Gıda güvenliği bizim için önemli’
Tire Süt Kooperatifi olarak gıda güvenliği konusuna büyük önem verdiklerini belirten Başkan Mahmut Eskiyörük, “Gerek sektörümüz, gerekse tüketicilerimiz için en önemli konulardan biri ‘Gıda Güvenliği’dir. Bu konuda, Türkiye’nin öncüsü olan ilimize yakışır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir halkı şanslı. Çünkü İzmir, ülkeye her konuda ışık tutuyor, yol gösteriyor” diye konuştu.
Çiğ süt nasıl üretiliyor?
Çiğ süt üretimi için müstakil dolum hatları ve benzeri koşulları sağlama konusunda önemli yatırım yapan kooperatif, çalışmanın her aşamasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün görüşünü aldı. Bu çerçevede, hastalıktan ari işletmede otomatik sağım sistemleriyle doğrudan soğutma tankına sağılan sütler, soğutuculu araçlarla kooperatifin Tarım Bakanlığı onaylı süt işleme tesisine nakledilLyor. Laboratuvarda testlere tabi tutulan süt numuneleri, daha sonra özel hazırlanan müstakil hatlardan otomatik dolumla şişeleniyor. Paketlenen ve etiketlenen sütler, yine soğuk zincir içerisinde İzmir’deki seçkin şarküteri ve marketlere doğallığı korunarak ulaştırılıyor.