Ege ALTAY 12’DEN VURACAK

ALTAY 12’DEN VURACAK

29.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk kez yer aldığı 2. Lig’de ilk yarıyı zirvenin sadece bir puan gerisinde ama dördüncü sırada bitiren siyah beyazlı ekip, ikinci yarıda tecrübesiyle Bank Asya biletini almak istiyor

ALTAY 12’DEN VURACAK

Bank Asya 1. Ligi’nde geçen sezon küme düşme acısını yaşayarak tarihinde ilk kez 2. Lig’de oynamaya mahkum olan Altay, camia olarak yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen ligin ilk yarısını zirve yarışının içinde bitirmeyi başardı. Beyaz Grup’ta ilk etabı 30 puanla 4. basamakta tamamlayan siyah beyazlı ekipte en çok göze çarpan istatistik, kalesinde sadece 7 gol görmesi. İzmir temsilcisi, Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor’la beraber profesyonel liglerde en az gol yiyen iki takımdan biri olmayı başardı. Altay, 14 maçta rakip fileleri 23 kez havalandırdı.

Sendeledi yıkılmadı
Altay, ilk beş hafta herkesi memnun etti. Ancak 7’nci haftadaki Balıkesir beraberliğiyle başlayan beş haftalık süreçte kaybedilen 7 puan, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’la yolların ayrılmasına neden oldu. Ekrem Al dümene geçti. Ekrem Al geldikten sonra çıkılan dört maçta üç galibiyet, bir yenilgi alan Altay, devre arası tatiline 31 puanlı lider Balıkesir’in 1 puan gerisinde girdi. Kaleci Recep, tüm maçlarda 90 dakika forma giydi. Yunus, 10 kez fileleri havalandırdı.


Malatyalı Serdar geliyor
Sağbekleri Volkan Özcan ve Anıl Abanoz ile solaçık Burak Uça’yla yollarını ayıran, stoper Murat Ocak’ı da ikinci yarı kadrosunda düşünmeyen Altay, Y. Malatyaspor’un defans oyuncusu Serdar Karkın’ı gündemine aldı. Bursa temsilcisi Oyak Reno’da futbola başladıktan sonra Bursa Merinos, Kahramanmaraş, İstanbulspor, Elazığ, Adana DS ve Pendikspor’da top koşturan Serdar’ın, Y.Malatyaspor’la sözleşmesini feshedip İzmir’e gelmeye hazır olduğu bildirildi.