Ege Altay tehlikede

Altay tehlikede

17.09.2009 - 01:14 | Son Güncellenme:

Siyah beyazlı ekibin vergi borcunu, 75 bin TL’lik taksitlerle ödemek için Maliye Bakanlığı ile yaptığı anlaşma, son üç taksidin ödenmemesi yüzünden bozulmanın eşiğine geldi

Altay tehlikede

Altay’ın 9 milyon TL’yi aşan vergi borcunu 10 yıl içinde, 75 bin TL’lik taksitlerle ödeme için Maliye Bakanlığı ile 2008’de yaptığı anlaşma, son üç taksidin aksaması yüzünden bozulmanın eşiğine geldi. Camianın da üzerinde hassasiyetle durduğu vergi borcuyla ilgili ilk aksama Melih Tandoğan’ın başkanlığı döneminde yaşandı. İddaa gelirlerine temlik koyan eski Başkan Nafiz Zorlu’nun, her ay Spor-Toto’dan gelen 150-200 bin TL’yi alıp, 75 bin TL’yi taksitlerin ödenmesi için kulübe iade etmesiyle 8 ay sorunsuz giden süreç, geçtiğimiz haziran ayından itibaren bozuldu.

Anlaşma bozulmadı

Tandoğan yönetiminde asbaşkan olarak görev yapan Nafiz Dede, Nafiz Zorlu’ya 35 bin TL’lik kulüp senediyle ilgili ödeme emri gönderince ortalık karıştı. Kulübün üçüncü şahıslara olan borcu karşılığında verdiği senetten dolayı gelen ödeme emrine kızan Zorlu, mayıs ve haziran aylarında kulübe para göndermedi.
Melih Tandoğan kongre arefesinde mayıs taksidini yatırırken, Niyazi Konuşmaz yönetimi, liglerin tatilde olduğu haziran ve temmuz aylarında İddaa geliri olmadığı için ödeme yapamadı. Önümüzdeki ay da taksit ödenmediği taktirde anlaşmanın bozulacağı bildirildi. Başkan Niyazi Konuşmaz, “Anlaşma henüz bozulmadı” diye konuştu.