Ege Altay zorda!

Altay zorda!

27.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Transfer yasağıyla kurtuluş mücadelesi veren ve Ulusal Kulüp Lisansı alamaması nedeniyle 3 puanı silinecek Altay’da yönetim, kulübün borçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Siyah beyazlılar mali kriterler dışındaki sorunları çözdüğünü, ekonomik problemlerle uğraşıldığını ifade etti.

Altay zorda

İzmir DHA - Spor Toto 1. Lig’de transfer yasağıyla kurtuluş mücadelesi verip Ulusal Kulüp Lisansı alamaması nedeniyle 3 puanı silinecek Altay’da yönetim kurulu kulübün borçlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kulübün Ulusal Kulüp Lisansı için sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali açılardan 52 kritere göre incelendiğini belirten siyah beyazlılar, mali kriterler dışındaki kriterleri yerine getirdiklerini bildirdi. Mali kriterlere göre vergi dairesi ve SGK borçları, futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçlar, FIFA ve TFF’ye bildirilmiş vadesi geçmiş futbolcu, teknik-idari kadro borçları nedeniyle ceza alındığı ifade edildi.

Haberin Devamı

‘İnancımız tamdır’

Altay yönetimi, “Özellikle yabancı kulüp ve futbolcularla ilgili olarak; 2019-2021 yıllarına ait olup yerine getirilmemiş ve FIFA’ya bildirilmiş mali yükümlülüklerimizin toplamı yaklaşık 5 milyon eurodur.

2022 yılı için 10 milyon euronun üzerine çıktığı gibi kulübümüz ciddi bir bonservis geliri kaybına da uğratılmıştır” denildi. Futbol Federasyonu’ndan ceza alan Altay’ın FIFA’dan da yeni puan silme cezaları almaması için borçlu olduğu eski yabancı futbolculara şubat ayı başına kadar ödeme yapması gerekiyor. Bu konuyla ilgili, “Camiamızın kültürü ve geleneği ile tüm zorlukları aşacağına inancımız tamdır” mesajı verdi.

Kadın futbol takımı ligden çekildi

Kadın Futbol Süper Ligi ekiplerinden Altay ekonomik sorunlar nedeniyle ligden çekildi. Siyah beyazlılar şu açıklamayı yaptı: “A takımımızın yönetim kurulu kararı sonucunda maddi imkansızlıklar ve kısa vadede bir kaynak yaratılamayacak durumda olması sebebiyle ligden çekilme kararı aldığını üzülerek camia ve kamuoyunun bilgisine sunarız. Büyük emekler ve fedakarlıklar sonucu 1.5 yıl Türkiye Kadın Futbol Süper Ligi’nde mücadele eden takımımız için bugüne kadar elini taşın altına koyan herkese teşekkürü borç biliriz.”