Ege Altay’da transfer taarruzu

Altay’da transfer taarruzu

27.07.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şilili Martin Rodriguez’le imza aşamasına gelen Altay’ın, son olarak Rio Ave forması giyen Portekizli sol bek Pedro Amaral transferinde sona yaklaştığı öğrenildi. Ayrıca siyah beyazlılar, Lyonlu Melih Altıkulaç ile de anlaştı

Altay’da transfer taarruzu

BERKE MANKIR Milliyet - Süper Lig’de 18 yılın ardından mücadele etmeye hazırlanan Altay’da bir yandan Erzurum kampı başlarken diğer yandan da takıma takviye çalışmaları hız kazandı.

Haberin Devamı

Takıma takviyeleri art arda yapan ve dış transferde İsveçli stoper Eric Björkander, Brezilyalı orta saha oyuncusu Thaciano ve ön libero Ceyhun Gülselam’la sözleşme imzalayan siyah beyazlıların, Şilili sol kanat Martin Rodriguez’e imza attırmaya çok yakın olduğu ifade edildi.
Bir süredir ilgilendiği Rio Ave forması giyen sol bek Pedro Amaral ile de görüşmelerde sona yaklaşan İzmir temsilcisinin Amaral’ı kente davet ettiği aktarıldı. 23 yaşındaki Portekizli ile temaslarını sürdüren Altay, oyuncuyu takımda görmek istiyor. Geçen sezon küme düşen Rio Ave’de 32 müsabakada ter döken ve 1 asist ile oynayan 1.78’lik futbolcunun sözleşmesi 2024 yılına kadar sürüyor. Rodriguez transferinde ise 200 bin dolara serbest kalır maddesi kullanılacak.

Haberin Devamı

Melih’te işlem tamam

Öte yandan Altay, Olympique Lyon’un oyuncusu Melih Altıkulaç ile de söz kesti. Strasbourg doğumlu 19 yaşındaki Altıkulaç sol bek mevkisinde oynuyor.
Fransa doğumlu savunmacı, en son Lyon U19 takımında forma giydi. Melih, Türkiye U21 Takımı’na da davet almıştı. Geçen sene genç yıldızı Cenk Özkaçar’ı Lyon’a yollayan İzmir ekibi, şimdi ise Fransız kulüpten Melih’i almak için girişimlerini sıklaştırdı.