Ege Altı maddelik yol haritası

Altı maddelik yol haritası

24.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Altı maddelik yol haritası

Mimar ve mühendislerle sektörün beş temel sorununu masaya yatıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin gayrimenkul sektörü için 6 maddelik yol haritası hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le gençtiğimiz haftalarda bir araya gelen Tüm Serbest Çalışan Plancı, Mimar ve Mühendisler Grubu’nun 40 üyesi Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları ve birim müdürleriyle toplantıda buluştu. Toplantıda sektördeki 5 temel sorun masaya yatırıldı. Grubun önderliğini yapan İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Levent Bendeş, yeni imar yönetmenliğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildiğini müjdeledi. Bendeş sektörün başlıca sorunlarının; ilçe belediyelerinin ruhsat verme süreçlerindeki uygulamalar, itfaiye ve yangın yönetmeliğindeki belirsizlikler, yapı denetim firmalarının uygulamadaki sıkıntıları, kentsel dönüşüm projelerinde karşılaşılan problemler olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Çözüm önerileri

Platform üyelerini dinleyen ve sorunları not alan Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, kısa vadede yapılması gerekenleri de 6 başlıkta açıkladı. Şahin, “Yapı denetim firmalarını oldukça zor durumda bırakan uygulamalar için önümüzdeki hafta acilen bir toplantı yapacağız. Şehir plancıları ve harita mühendisleriyle hem mesleki sorunları hem de kentin planlanmasını konuşacağız. Müteahhitler ve inşaat mühendislerinin kentsel dönüşüm projelerindeki problemleri için Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlğımıza rapor iletilecek. Temmuz ayı sonuna doğru imar yönetmeliğinin içeriğiyle ilgili yine mimar arkadaşlarımızla bir çalışma yapıp bu çalışmayı Çevre ve Şehircilik Daire Başkanlığımız bünyesinde tartışacağız. İlçe belediyelerinin farklı uygulamaları konusunda da sizlerle onları bir araya getireceğiz. İmar yönetmeliği kapsamında sayfiyelik bölgelerdeki uygulamalara yönelik farklı inşaat uygulamaları için imar yönetmeliğinde neler yapılabileceğini de ele alacağız” dedi.