Ege Altıeylül’ün çehresi değişecek

Altıeylül’ün çehresi değişecek

09.12.2020 - 00:02 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Hasan Avcı, yeni projelerle ilçenin cazibe merkezi olacağını söyledi, “2021’in ilk yarısında ALGEM ve kültür merkezini, ardından da Gazi Mustafa Kemal Kompleksi’ni açacağız” dedi

Altıeylül’ün çehresi değişecek

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 2021’de hayata geçirecekleri projelerle ilçenin cazibe merkezi olacağını açıkladı. Tüm dünyada yaşanan doğal afetlerle birlikte Kovid-19’un herkesi yorduğunu kaydeden Avcı, en çok sağlık çalışanlarının zorlandığını söyledi. Sağlık emekçilerinin hastaların yanına girerken kullandıkları tulumların bir ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Avcı, Devlet ve Atatürk Şehir Hastanesi’nde görev yapan personele 1000 adet tulumu kısa sürede ulaştıracaklarını vurguladı. Avcı, “Bu tabiri caizse bir cihan harbi. Sadece sağlık çalışanlarımızın değil, devletimizin, milletimizin sorunu. Hep birlikte hareket ederek, önlem alarak bunun üstesinden geleceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Bütçe tasarrufu

Altıeylül Belediyesi’nin 2019 bütçesinin 4 milyon 700 bin lira fazla verdiğini ve bu bütçenin ilçeye yatırım olarak geri döndüğünü ifade eden Başkan Avcı, “2020 yılında ise 15 milyon lira artı bütçeyle yılı kapatmayı planlıyoruz. İktisatlı ve doğru yatırımlarla fazla veren bütçe, yine Altıeylül sakinlerinin hizmeti için kullanılacak” diye konuştu. Hayata geçirmeyi planladığı projelerden de bahseden Başkan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Projelerini anlattı

“Halen devam eden ve yapımı tamamlandığında ilçemize değer katacak projeler arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi, Altıeylül Hasan Can Kültür Merkezi ve Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi (ALGEM2) bulunuyor. 2021’in ilk yarısında ALGEM ve kültür merkezi, ikinci yarısında da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’ni açmayı planlanıyoruz. 2021 yılının mart-nisan aylarında Gümüşçeşme Millet Kıraathanesi’nin inşaatına başlayacağız. Sütlüce Mahallesi’nde de Seyyid Arvasi Parkı içerisine ikinci millet kıraathanesine başlayacağız.

Haberin Devamı

Yeni yılın ilk ayları içinde yeniden Plevne Kapalı Pazar Yeri Projesi’nin ihalesine çıkılacak. İçinde 46 pazaryeri, 4 dükkân, millet kıraathanesi, restoran ve kafe, düğün salonu, toplantı salonu, etkinlik alanı bulunacak. Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki Fahri Kiraz Kız Meslek Lisesi yanındaki tesis de yüzme havuzu, kütüphane ve kreş olarak vatandaşlara hizmet verecek. Belediye hizmet binası Karatepe’de planlanacak.”