Ege Amaç, bölgesel kalkınma

Amaç, bölgesel kalkınma

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

NTV & Özgencil Grup işbirliği ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) bölge ortaklığıyla geçtiğimiz sene ilki gerçekleşen Ege Ekonomik Forum’u, 22-23 Kasım günlerinde ikinci kez düzenlenecek.

Amaç, bölgesel kalkınma

NTV & Özgencil Grup işbirliği ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) bölge ortaklığıyla geçtiğimiz sene ilki gerçekleşen Ege Ekonomik Forum’u, 22-23 Kasım günlerinde ikinci kez düzenlenecek. Organizasyonun açılış konuşmasınıysa TBMM Başkanı Binali Yıldırım yapacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da etkinliğe katılım gösterecek.

Haberin Devamı

Lokomotif kent İzmir

Tanıtım toplantısında konuşan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, “Amacımız, Ege kentlerinin dayanışma içerisinde merkezi hükümetin desteğini alıp kalkınması.Özellikle İzmir, ticaret, sanayi, tarım ve liman kenti olarak öne çıkıyor. Kent ekonomisini yeni boyuta taşımak amacıyla Ege Ekonomik Forumu’nu düzenliyoruz. Kentin, Avrupa Birliği, Kafkaslar, Uzakdoğu ve Akdeniz çanağındaki önemini artıracak önerileri masaya yatırıp Türkiye’nin yeni kalkınma hamlesinde lokomotif olmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Ufuk açıcı KONULAR

“Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” temasıyla düzenlenen forum; ‘Değişen Küresel Ekonomik Sistemde Nasıl Doğru Konumlanabiliriz?’ oturumuyla başlayacak. ‘Yeni Denge Arayışında Ege’nin Rolü’, ‘Yarının Üretim Modeli: Endüstri 4.0’, ‘Yarının Dünyasında Ege Kentleri ve Yaşam Alanları’, ‘Tarım ve Gıdada Yeni Politika Arayışları’, 2Tarım 4.0: Tarımın Geleceğinden Toplumların Geleceğine’, ‘Sürdürülebilir Hayvancılık ve Ege Bölgesi için Fırsatlar’, ‘Ege’nin Başarılı Kadınları’ ve ‘Ege Bölgesi Spor Ekonomisi’ konularıyla ufuk açacak.