Ege Anadolu’dan esintiler

Anadolu’dan esintiler

06.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’da ünlü modacı Aybüke Baran’ın, 7 yıldır düzenlediği ve Anadolu’nun her köşesinin özelliklerini taşıyan el emeği giysiyle takıların yer aldığı, ‘Benden Anadolu’ya Selam Söyle’ adlı defile, izleyenleri adeta büyüledi.

Anadolu’dan esintiler

Yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği defilede İzmir Şafak Fişek Manken Ajansı mankenleri, 70 Anadolu kültürünü yansıtan birbirinden güzel 70 giysiyi tanıttı.

Haberin Devamı

Atatürk Meydanı’nda tiyatro sahnelendi
Dikili Belediyesi’nce Dünya Barış Günü onuruna düzenlenen etkinlikler kapsamında ‘Kurşun Askerin Sancısı’ adlı oyun Atatürk Meydanı’nda çocuklarla buluştu. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in torunu ile birlikte çocuklarla seyrettiği ve oyun ilgiyle izlendi. “Yeryüzü Sahnesi, İzmir” ‘Kurşun Askerin Sancısı’ adlı çocuk oyunu ile 2011-12 tiyatro mevsimini Dikili’de açmış oldu. Topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Haluk Işık tarafından yazılan ve yönetilen ‘Kurşun Askerin Sancısı’ adlı müzikli oyun, minikleri hem güldürdü, hem düşündürdü.
DHA

Datça’nın onur ödülü Girik’e
Datça’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile belediye tarafından düzenlenen, 6. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali başladı. 4-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin ilk gününde Türk sinemasının ünlü kadın oyuncularından Fatma Girik’e ‘onur’ ödülü, Necmettin Çobanoğlu’na ise ‘Sinema Emek’ ödülü verildi. Türk sinemasının üç önemli ismi Fatma Girik, Yavuz Özkan ve Kemal Sunal adına düzenlenen festivalin açılışı, üç sanatçıya ait film afişleri sergisi ile yapıldı. Fatma Girik, gazetecilerle sohbet etti.
MEHMET ÇİL DHA