Ege Anısı parkta yaşayacak

Anısı parkta yaşayacak

17.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Karabağlar Belediyesi, Türkiye’nin ilk kadın Jandarma Komutanı olan ve görev başındayken geçirdiği helikopter kazası sonucu 12 askerle birlikte şehit düşen Yarbay Songül Yakut’u unutmadı.

Anısı parkta yaşayacak

Karabağlar Belediyesi, Türkiye’nin ilk kadın Jandarma Komutanı olan ve görev başındayken geçirdiği helikopter kazası sonucu 12 askerle birlikte şehit düşen Yarbay Songül Yakut’u unutmadı. Devrim Mahallesi’nde yenilediği ve içinde anıt rölyefin bulunduğu parka Şehit Yarbay Songül Yakut adını verdi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet değeri

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeyi kurduktan sonra kadınların hayatın içinde yer alması için büyük çabalar sarf ettiğini, o çabaların sonucunda ortaya çıkan değerlerden birisinin de Songül Yakut olduğunu söyledi.
Şehit Yarbay Songül Yakut’un ağabeyi Dr. Ali Seydi Yakut ise gönderdiği mesajla duygularını anlattı, “Güzel İzmir’imizin örnek ilçelerinden Karabağlar Belediyesi’nin, Şırnak Şenoba’daki helikopter kazasında şehit düşen 12 vatan evladımızdan biri olan Şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut’un adını bir parka vererek yaşatmış olmanızdan dolayı biz ailesi olarak tüm sevenleri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da gönderdikleri mesajla, Şehit Yarbay Songül Yakut’u saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.