Ege 'Ankara’yla bütünleştik'

'Ankara’yla bütünleştik'

09.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Ankara’yla bütünleştik

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlarla görüştü, “Akademisyenlerimizin projelerinin TÜBİTAK’tan aldığı destek 2 kat arttı. Araştırma üniversitesi hedeflerimize doğru ilerliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştü. Rektör Budak, üniversitenin projeleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Tarım Şurası’nda

EÜ’nün araştırma üniversitesi olma hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Rektör Budak, “Akademisyenlerimizin geliştirdiği projelerin TÜBİTAK- ARDEB’ten aldığı destek bir önceki yıla göre 2 katına çıktı. Destek, 50 milyon 759 lirayı buldu. Cumhurbaşkanımıza hedeflerimiz ve çalışmalarımızla ilgili bilgi verme şansı buldum. Cumhurbaşkanımızın şahsıma ve üniversitemize olan güveni motivasyonumuzu artırıyor” dedi.

Haberin Devamı

Devletin kalkınma öncelikli alanlarına yönelik projeler ürettiklerini ve bu projeleri bakanlıklarla paylaştıklarını söyleyen Rektör Budak, “Akademik faaliyetleriyle atağa geçen Ege Üniversitesi Ankara ile bütünleşmiş durumda. Gördüm ki Ankara’da üniversitemizi yakından takip ediyor bu da memnuniyet verici” diye konuştu. Üniversite Hastaneleri Birliği’ndeki görevinin devam ettiğini hatırlatan Rektör Budak, Bakan Pakdemirli’nin, bakanlık tarafından düzenlenecek Türkiye Tarım Şurası’nda görev verdiğini kaydetti. Prof. Budak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ile de bir araya geldi.