Ege Anne-kız ringleri titretiyor

Anne-kız ringleri titretiyor

01.12.2019 - 01:52 | Son Güncellenme:

İzmirli lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Kübranur Alpkaan, 3 yıl önce 1.64 boyundayken 85 kiloya ulaşınca, zayıflamak için spor salonuna kaydoldu.

Anne-kız ringleri titretiyor

Daha önce basketbol ve voleybol oynayıp, yüzen, bir süre de futbol hakemliği ve kalecilik yapan Kübranur, kick boks ile tanışınca başarılarına yenilerini ekledi.

‘Kızımı örnek aldım

6 Türkiye şampiyonluğunun ardından, 23 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihleri arasında Macaristan’ın Györ şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu olarak 70 kiloda altın madalya kazanan, 1.73 metre boyunda 70 kilo ağırlığındaki Kübranur, annesine de örnek oldu. Kızıyla birlikte idmanlara katılan ve yeteneğini fark eden 38 yaşındaki Aslı Alpkaan, 60 kiloda iki kez, kick boks Ege bölge şampiyonu oldu. Eşi kaleci antrenörü olan 2 çocuk annesi Aslı Alpkaan, kızının spor yapmasını hep teşvik ettiklerini belirtti, “Kübra spor yapsın istiyordum. Türkiye Şampiyonası’nın arkasından bir İtalya macerası oldu. O salonda spor yaparken ben de gelip fitness yapıyordum. Antrenörleri bana ‘siz de başlayın’ dedi. O 2 yıldır yapıyordu. Ben de 1 yıl önce başladım. Kendimi geliştirdim ve iki kez 60 kiloda şampiyonluk kazandım” dedi. Kick boksun sert bir branş olduğunu ve zaman zaman ufak sakatlıklar da yaşadığını anlatan anne Alpkaan, kızıyla zaman zaman ringde karşı karşıya da geldiğini söyledi, “Ringdeyken ben de kazanmak için savaşıyorum, kızım da. Her çocuk, anne babasını örnek alır. Ben kızımı örnek aldım” dedi.