Ege Arap bloggerlar Çeşme’yi tanıtıyor

Arap bloggerlar Çeşme’yi tanıtıyor

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Rehberler Odası’nın davetlisi olarak kente gelen 8 Arap blogger, Çeşme ve Alaçatı’yı gezerek çekim ve söyleşiler gerçekleştirdi.

Arap bloggerlar Çeşme’yi tanıtıyor

Air Arabia Hava Yolları’nın İzmir’e direk sefer koymasının ardından Arap turistlerin dikkati İzmir, Çeşme ve Bodrum’a yöneldi. Bölgeye gelen 8 Arap blogger Alaçatı ve Çeşme’yi gezerek, çekim ve söyleşiler gerçekleştirdi. İzmir Rehberler Odası Başkan Yardımcısı Macit Şaşzade, Arap bloggerlara rehberlik yaptı, Çeşme ve Alaçatı hakkında bilgiler verdi. Boyalık Beach Otel Genel Müdürü Orhan Belge de bloggerları otelde ağırladı.

Haberin Devamı

ALAÇATI’YA HAYRAN KALDILAR

İzmir Rehberler Odası Başkan Yardımcısı Macit Şaşzade, Air Arabi Hava Yolları’nın İzmir’e direk uçuşlara başlaması nedeniyle Arap turistlere İzmir, Çeşme ve Bodrum’u tanıtmak istediklerini söyledi. Şaşzade davet ettikleri 8 Arap bloggera rehberlik yaptığını belirtti, “Alaçatı’nın bütün sokaklarını gezdik. Bloggerlar Alaçatı’ya hayran kaldı. Sokakların ve tarihi evlerin hem fotoğraflarını çektiler hem de video kaydını aldılar. Bu arada bazı söyleşiler de gerçekleştirdiler. Sörf bölgesini gezdikten sonra Çeşme’ye gideceğiz” diye konuştu.

Bu sergi mis gibi Türk kahvesi kokuyor

Ressam Fatma Bilgin Güven ikinci, Elvan Akın ise birinci kisisel sergisini Alaçatı Değirmen Altı Sanat Galerisi’nde birlikte açtı. Tablolarında yaşam ve ölüm dönüsünü işlediğini belirten Güven, “Psikanalist Lacan’in okumalarından yola çıkarak yaptığım ‘fincandaki bilinçaltı’ adlı tablolarımı ilk kez Alaçatı’da sergiliyorum” dedi. Akın ise “Duygularımı köklerle ve kargalarla sembolleştirdim” diye konuştu. Güven’in kahve telvesinden yaptığı tablo ise yapılışının üzerinden aylar geçmesine rağmen buram buram kahve kokuyor. Sanatseverler önce tabloya bakıyor ardından da dayanamıyor resmi kokluyorlar.

Haberin Devamı

Arap bloggerlar Çeşme’yi tanıtıyor

Geline sürpriz balayı

Piyano Öğretmeni Aytaç Bayhatun ile Pırlanta Uzmanı Muhsin Bayhatun çiftinin takı uzmanı kızları Çağnur Bayhatun ile Paşademir sahibi Fethi Korkmaz- Semanur Korkmaz çiftinin Londra’da ithalat ihracat işi yapan oğulları Oğuz Korkmaz yaşamlarını birleştirdi. Ilıca Otel’de gerçekleşen düğün davetine İzmir, İstanbul, Ankara ve Kıbrıs, Londra’dan konuklar katıldı. 2011 yılında üniversite öğrenimi sırasında tanışan ve 2014 yılında arkadaşlıkları aşka dönüşen çiftin nikah tanıklıklarını kızlı erkekli arkadaşlarından oluşan 10 kişi üstlendi. Simone Rocha ve Hikmet Alcan imzalı kıyafetleriyle şıklık yarışında olan çift, Oğuz Korkmaz’ın hazırladığı sürpriz balayının ardından yaşamlarını Londra’da sürdürecekler.

Arap bloggerlar Çeşme’yi tanıtıyor