Ege Arkas’a onur!

Arkas’a onur!

06.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, İzmir Fransa Fahri Konsolosluğu görevinde Zeliha Toprak’tan bayrağı devraldı.

Arkas’a onur

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, Fransa Büyükelçiliği tarafından İzmir Fransa Fahri Konsolosluğu görevine getirildi. Fransa Büyükelçisi Herve Magro’nun ev sahipliğinde, Fransa İzmir Eski Fahri Konsolosu Zeliha Toprak’a teşekkür etmek ve Bernard Arkas’a hoş geldin demek için düzenlenen törene, Arkas Ailesi’nin yanısıra İzmir iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Arkas’a onur

Törende konuşan Büyükelçi Magro, “Tüm hayatını Fransa ile İzmir ve bölgesinde bulunan Fransızlara hizmet etmeye adayan Zeliha Toprak’a hepimiz adına teşekkür etmek isterim. Tam 21 yıl görevi icra ettiniz. Bu, Fransız konsolosluk kayıtlarında nadir rastlanan bir performans. Ülkemizi temsil etmek, İzmir’de yaşayan veya buraya yolu düşen vatandaşlarımıza sağladığınız destek için ortaya koyduğunuz kararlılık ve enerjinin bir göstergesidir” dedi. Arkas’a buyrultu (muvafakat) belgesini de takdim eden Büyükelçi, “Arkas Sanat Merkezi’nin de yer aldığı Fransa Konsolosluğu’nun tarihi binasının 2010 yılında restore edilmesinden de görebileceğimiz gibi, 18. yüzyıldan bu yana İzmir’de bulunan Fransız topluluğunun bir aile geleneğini de sürdürüyorsunuz” diye konuştu. Bernard Arkas da, “Dokuz nesildir İzmir’de yaşayan bir ailenin üyesiyim. Hem bir Türk hem de bir Fransız olarak bu iki kültürün senteziyle yetiştim ve bunun avantajlarını uluslararası ilişkilerimde ve iş hayatımda her zaman yaşadım. Bugün Fransız olmanın bana sağladığı bu avantajları hizmetlerimle geri verebileceğim bir unvana sahip olmaktan mutluluk duyuyorum” ifadesini kullandı