Ege Asansör faciası: 3 ölü

Asansör faciası: 3 ölü

08.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mobilyaları 6. kata taşıyan yük asansörünün raydan çıkması sonucu işçilerden İlyas Togan olay yerinde, Engin Şahin ve Veysel Yürekli ise hastanede hayatlarını kaybetti

Asansör faciası: 3 ölü

Manisa’da 12 katlı bir apartman inşaatına mobilya taşınırken meydana gelen iş kazasında üç işçi öldü. Yükü 6. kata yerleştirdikten sonra yük asansörüyle aşağıya inmeye çalışan üç işçi, asansörün raydan çıkması sonucu büyük bir hızla yere çakıldı. İşadamı ve gazeteci Erdinç Yumrukaya’ya ait mobilya firmasında görevli işçilerden 40 yaşındaki İlyas Togan olay yerinde, Engin Şahin (38) ve Veysel Yürekli (31), kaldırıkları hastanede hayatlarını kaybetti.

Haberin Devamı

Büyük acı yaşadılar
Olay, Hafsa Sultan Mahallesi 4801 Sokak’taki 12 katlı bir apartmanın inşaatında dün saat 10.30 sıralarında meydana geldi. İşçiler, apartmana kurulan yük asansörüyle mobilyaları taşımaya başladı. Asansörle 6. kata çıkan Togan, Şahin ve Yürekli, mobilyaları yerleştirdikten sonra, mutfakta mobilyalarını almak için aşağıya inmek üzere yük asansörüne bindiler. 6. katta raydan çıkan asansör, zemine çakıldı. Sağlık görevlileri, İlyas Togan’ın, olay yerinde öldüğünü belirledi. Ağır yaralanan Engin Şahin ve Veysel Yürekli, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Oğullarını sünnet ettirdi

Hayatını kaybeden işçilerden Engin Şahin, geçen hafta iki oğlunu sünnet ettirmişti. Erdinç Yumrukaya (solda), üç işçisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. İnşaatın sahibi Kamber Atabey bayıldı. Ölenlerin yakınları da acı haberi alınca sinir krizi geçirdi.