Ege Asıl aymazlık, plana beni engel göstermek

Asıl aymazlık, plana beni engel göstermek

18.08.2017 - 04:43 | Son Güncellenme:

İzmir’de İnciraltı planları üzerinden tartışma sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İnciraltı planları 10 yıldır ne bekliyor” diye sorunca AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, açılan davaları ima ederek, “Kocaoğlu’nun keyfini bekliyoruz.

Asıl aymazlık, plana beni engel göstermek

Bu açıklama tam bir aymazlık örneği” demişti. Kocaoğlu, bu sözlere şöyle yanıt verdi:

Haberin Devamı

“Bu benim 13 senelik hayalim. Bunca yıllık emeğim, çabam ortadayken, İnciraltı’nın planlanması konusunda beni çözümsüzlüğü isteyen taraf olarak göstermeye çalışmak büyük haksızlık. Asıl aymazlık budur.”

‘Malzeme olmasın’

Kocaoğlu, “İnciraltı’nın planlanması, siyasi malzeme yapılmayacak kadar önemlidir. 2005-2006 yıllarında İnciraltı’daki 1255 dönümü Türkiye’nin insan eliyle yapılmış en büyük kent ormanı haline getiren de biziz. Dolayısıyla kimse samimiyetimizi test etmeye kalkmasın! Biz görevimiz ve sorumluluğumuz gereği, gördüğümüz yanlışları bildiriyor ve uyarıda bulunuyoruz.Orada ticaret olmamasından yanayız. Alana ticaret merkezi yapılması yerine, bölgenin sağlık konsepti olarak planlanması gerekir”dedi.

Haberin Devamı

‘Derdimiz kronik sorunu çözmek’

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İnciraltı planlama süreci ile ilgili son açıklamalarını değerlendirdi.

Kaya, “Görüyorum ki, Sayın Aziz Kocaoğlu her zaman yaptığı gibi yine bir polemikle İzmir’in karşısına çıktı. Ben onun yaptığını yapmayacağım. Polemiğe girerek, İzmir’in ve İnciraltı’ndaki arsa sahiplerinin çözüm noktasındaki beklentilerini aşağıya çekmek istemiyorum. Tekrar ifade ediyorum, İnciraltı planları siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda istismar edilmeyecek kadar önemli bir konudur. Bizim tek derdimiz, kronikleşmiş bu sorunu çözmektir” dedi.