Ege Aşırı sıcak kapıda

Aşırı sıcak kapıda

27.07.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Meteoroloji, ağustos ayındaki yeni sıcak hava dalgasına karşı uyardı. Ege Bölgesi’nde etkili olacak Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının özellikle İzmir’de hissedileceği belirtildi.

Aşırı sıcak kapıda

Merkez ilçelerde hava sıcaklığının 40 dereceyi aşacağı ifade edildi. Yeni haftada 42 dereceleri görecek olan kent, 15 gün boyunca sıcaklıkların etkisi altında kalacak.

Haberin Devamı

Su ve mineral kaybına dikkat!

Öte yandan artan sıcaklıklara karşı uzmanlardan da uyarı geldi. Aşırı sıcaklarda su ve mineral tüketimi hayati önemde olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, “Günde en az 2 litre su tüketilmesi gerekiyor. Vücudun iyon ve mineral kaybının fazla olması nedeniyle de her gün bir şişe doğal maden suyu içilmeli, ayrıca terleme ile kaybedilen tuz da yeteri kadar tüketilerek dengelenmeli. Çay ve kahve de günlük sıvı alımı içerisinde yer alan içeceklerdir. Metabolik işleyişte vücuttan idrar çıkışı fazla olacaktır. Bu nedenle çay ve kahve tüketiminin ardından vücudun kaybedeceği suyu da dikkate alarak bir iki bardak su içmek yerinde olacaktır. Bu da yaklaşık 1 çay kaşığı tuza denk gelmektedir” dedi.

Yazarlar