Ege Asırlık ağaçlara farklı bir bakış

Asırlık ağaçlara farklı bir bakış

03.11.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarında fark ettiği, insan ve hayvanlara benzeyen şekilleri fotoğraflayan Ahmet Aydın Akansu’nun sergisi, Ayvalık’taki hasat festivalinde ilgi çekti

Asırlık ağaçlara farklı bir bakış

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, ATO Labaratuvar Hizmetleri A.Ş. ve Ayvalık Ziraat Odası işbirliğiyle düzenlenen Ayvalık 16. Uluslararası Zeytin Hasat Festivali, sona erdi. Festival kapsamında, bereket, adalet ve barışın simgesi zeytin ağaçları, gazeteci Ahmet Aydın Akansu’nun objektifinde ölümsüzleşti. Akansu’nun, yaşları 500 ile 2 bini aşan zeytin ağaçlarını fotoğrafladığı sergi ilgi çekti. Ağaçların gövdelerinde fark ettiği insan ve hayvanlara benzeyen şekilleri fotoğraflayan Akansu, “Tevrat ve İncil’de zeytin sözcüğü 140 kez geçiyor. Kur’anı Kerim’de de 6 sure zeytin ve nimetlerinden bahseder.

Haberin Devamı

Nuh Peygamber, tufanın şiddeti azalınca hayatın başlayıp başlamadığını öğrenmek için gemisinden güvercinini salar. Güvercin gemiye ağzında zeytin dalıyla gelir. Sonucunda zeytin dalı günümüze kadar barışın simgesi olarak bilinir” dedi.