Ege Atamızın emaneti korumamız altında

Atamızın emaneti korumamız altında

30.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’e giden yolun en önemli adımlarından 30 Ağustos Zaferi’ni kutlayan İzmir iş dünyası, “100. yılda, bağımsızlığın kıymetini daha iyi anlıyor ve korumayı görev biliyoruz” dedi.

Atamızın emaneti korumamız altında

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında bağımsızlık vurgusu yapan İzmirli iş insanları, Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı şehitlerini minnetle andı.

Haberin Devamı

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Türk ulusunun hiçbir zaman başka milletlere boyun eğmeyeceğinin, bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun ne kadar güçlü olduğunun ilanıdır” dedi.

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Demokratik, laik bir cumhuriyete yürüyüşün destansı adımlarından biri olan 30 Ağustos’un 100. yılında; Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine, kuruluş felsefesine daha bir şevkle sarılmamız gerek” diye konuştu.

30 Ağustos Zaferi’nin “Kahramanlık destanı” olarak tanımlayan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı da, “Bu önemli günde, Atatürk ilkelerinin ve Cumhuriyet değerlerinin anlam ve kıymetini derinden hissetmek ve sahip çıkmak hepimizin borcu ve görevidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Atamızın emaneti korumamız altında

Bağımsızlığın tescili

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise, “Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusu, emperyal güçlerin Türkiye coğrafyası üzerindeki tüm emellerini yırtıp atmış, Türk insanının bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünü tescillemiştir” diye konuştu.

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “Sadece Kurtuluş Savaşı’nın değil tarihimizin en önemli zaferlerinden birisi olan ve kaderimizi değiştiren 30 Ağustos Zaferi, demokratik ve çağdaş Cumhuriyet’in kurulmasının da yolunu açmıştır” dedi.

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, “30 Ağustos 1922 günü Büyük Taarruz‘un kazanılmasıyla İzmir’in kurtuluşunun da kapısını aralamıştır. 100. yılında bu kutlu günün bağımsızlığımız üzerindeki etkisini bugün daha net hissediyoruz” sözlerine yer verdi.

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş, “30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi, ülkesi düşman ülkeler tarafından işgal edilmiş bir milletin, tarih sahnesine yeniden çıktığı, kendisi hakkında planlar yapanların tüm reçetelerini çöpe attığı, kendi kaderini kendisinin çizdiği kutlu bir gündür” dedi.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, “Türkiye Cumhuriyeti özgür ve bağımsız olmasının yanında, laik demokratik ve hukuk devleti olarak bugünlere gelmiştir. Türk kadınları olarak başta Ulu Atatürk’e duyduğumuz minnetin ölçüsü yoktur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç, “30 Ağustos, Samsun’da başlayan özgürlük yürüyüşünün en kararlı adımı olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin mirasçıları olarak bizlere düşen en önemli görev, bağımsızlığımızı her platformda savunmaktır” mesajı verdi.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun taşları döşenmiştir. Türk Ulusu bu zaferle, hiçbir şekilde bağımsızlıktan ödün vermeyeceğini tüm dünyaya duyurmuştur” dedi.

EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, 30 Ağustos Zaferi’nin büyük mirasından ilham alan, Cumhuriyet’in değerini bilen Türk gençliği olarak, vatanın bütünlüğüve milletimizin beraberliğinin korunmasını her şeyin üzerinde görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Atamızın emaneti korumamız altında

Ne kadar gurur duysak az

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, 30 Ağustos Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünü, “Bu tarihi zaferi ne kadar coşkuyla kutlasak azdır” sözleriyle kutladı. Savaşlarda gençlerini kaybetmiş, ekonomik olarak tükenmiş bir toplumun destan yazdığını ifade eden Kestelli, “Ne kadar gurur duysak az. Her yeri bayraklarla donatalım, meşalelerle sokağa çıkalım. Bize bağımsızlığımızı kazandırmak için kahramanca zafere koşanları, o günkü heyecanla analım” dedi.

Haberin Devamı

İlelebet yaşatacağız

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılını büyük bir gurur ve kıvanç içinde kutladıklarını söyledi. Öztürk, “Her engel ve zorlukta, bu büyük zaferi anımsıyor, ülkemizin kıymetini ve bu uğurda gösterilen mücadeleyi çok daha iyi idrak ediyoruz. Kökleri tarihteki bu büyük mücadelede olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayacağına inancımız tam” dedi.

Tarihi örnek alıyoruz

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, 30 Ağustos’un bir ulusun kaderini değiştiren gün belirtti. Kurtuluş mücadelesi boyunca eşine rastlanmayacak bir kahramanlıkla tarih yazılıdğını ifade eden Özgener, “Zaferin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. 9 Eylül 1922’de İzmir’e giren şanlı ordumuz, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu da açtı. Bizlere düşen tarihimizden örnek alıp Türkiye’yi en üst noktaya taşımak, ülkemizin gelişimi için tüm gücümüzle çalışmak” dedi.

Haberin Devamı

Işığı üzerimizde

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, 30 Ağustos’un, Cumhuriyet’e uzanan yolun kutlu günü olarak geleceğe ışık tuttuğunu belirtti. Yorgancılar, “Ne mutlu ki bir asırdır yolumuz aydınlanıyor. Zaferin ikinci yüzyılı başlarken, tıpkı 30 Ağustos 1922’deki kararlılık ve mücadele ruhunu taşımamız gerekiyor” dedi.

Zorlukları yine aşarız

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi; bağımsız, laik ve demokratik Türkiye’nin kurulması önündeki engelleri kaldıran 30 Ağustos Zaferi’nin önemine değindi. Eskinazi, “Türk ihracatçıları, askeri zaferlerin ekonomik zaferlerle kalıcı olabileceği bilinciyle sorumluluklarını yerine getiriyor. Türkiye’nin muasır medeniyetler arasında yer alması hedefine doğru, birlik beraberlikle zorlukları aşacağımıza olan inancımız tam” dedi.