Ege Atık istasyonları tasarruf yapacak

Atık istasyonları tasarruf yapacak

26.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk, Seferihisar ve Bornova’da modern katı atık transfer istasyonları kuracak. İstasyonlarla küçük araçlarıyla çöplerini transfer eden belediyelerin taşıma maliyeti de düşecek

Atık istasyonları tasarruf yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi daha temiz eve yaşanabilir çevre için mevcut olan 6 modern katı atık transfer istasyonlarına bu yıl 3 tane daha ekleyecek. Selçuk, Seferihisar ve Bornova istasyonları peş peşe hizmete açılacak. Kaba inşaatı tamamlanan, elektrik enerjisini üretmek üzere çatıına güneş panelleri döneşmeye başlanan Selçuk Katı Atık Transer İstasyonu nisan ayında açılacak. 4.5 milyon liraya mal olacak, 6 bin 930 metrekare alan üzerine kurulan istasyonda, aynı anda 2 adet TIR’a aktarım yapılabilecek. Seferihisar bölgesinin katı atıklarını toplayacak Seferihisar Katı Atık Transfer İstasyonu da, 4 bin metrekarelik alanda kuruluyor. Mayıs ayı sonunda devreye girecek istasyon, çöp suyu boşaltma rampası, rampa, çöp transfer ünitesinden oluşuyor. Tesis yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak.

Haberin Devamı

Sıra, Çeşme ve Karaburun’da

Bornova Naldöken’de 900 metrekarelik alana yapılacak istasyonun da bu yıl içinde hizmete alınması planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Çeşme ve Karaburun’da kurulacak yeni katı atık transfer istasyonlarının da projelerini hazırlayacak ve izin süreçlerinin ardından yapımları için ihaleye çıkacak.

Yazarlar