Ege Atletizmcilere İzmir kucak açtı

Atletizmcilere İzmir kucak açtı

06.01.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni yılda atletizmde önemli organizasyonlar düzenlenecek. Sporcuların kamp merkezlerinden biri olan İzmir’de de çalışmalar sürüyor. Her türlü branştan ismin yetiştiği kent, antrenmanlara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyor...

Atletizmcilere İzmir kucak açtı

BERKE MANKIR - Bu sene içerisinde atletizm branşında Akdeniz Oyunları, İslami Dayanışma Oyunları ve Dünya ile Avrupa şampiyonaları heyecanı yaşanacak. Sporcular 6 ilde 7 kampın startını verirken, 1 Ocak’tan sonra Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, Şanlıurfa’da kamp yapacak, İzmir’deki sayı iki olacak.

2024 Paris Olimpiyatları’na 2.5 yıl gibi bir süre kalmışken atletizmciler yoğunlaşan tempoda çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’de konuşlanan sporcular, tüm hızıyla antrenmanlarına devam ediyor.

Başarılı sonuçlar elde etmek için mücadelelerini üst sınıra taşıyan her yaş kategorisinden atletizmciler için en önemli durak İzmir oldu. Milli Takım Olimpik Kadro Hazırlık Kampları kapsamında gerçekleşen antrenmanlarda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ter döken sporcular da ekip içerisinde yer alıyor.

Takvim yoğun

Toplam 121 sporcu sıkı bir dönemden geçerken, kamp takvimi 31 Ocak’a kadar sürecek. Halihazırda Yüksek Performans Kamp Merkezi’nde gerçekleştirilen Atlamalar Altyapı Gelişim Kampı, 17 sporcuyla 22 Ocak’a dek yapılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2022 yılı itibariyle sıkı bir dönemin içerisinde olduklarını belirtti.

Sporcuların durmadan çalıştığını dile getiren Çintimar, zamanın kısıtlı olduğu vurgusunu yaptı. Çintimar, “Olimpiyatların ardından sporcularımız bir sonraki yılı daha rahat geçirir. Fakat iki olimpiyat arası 3 yıl olması nedeniyle sporcularımız daha sıkı çalışacak. İzmir’deki tesislerimizde kamplarımız ara vermeden devam etmektedir” şeklinde konuştu.