Ege Avea-Barcelona el ele yıldızlar SÜPER LİG’e

Avea-Barcelona el ele yıldızlar SÜPER LİG’e

15.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Okul Sporları Federasyonu İzmir Temsilcisi Kadir Sorguç, bir antrenör olarak kendisinin de kamptan çok etkilendiğini belirtirken, genç yeteneklerin futbol bilgilerinin arttığını söyledi

Avea-Barcelona el ele yıldızlar SÜPER LİG’e

Türkiye Resmi Telekominikasyon İş Ortağı Avea’nın, FC Barcelona ile yaptığı ortak çalışmada, Türkiye’nin genç yetenekleri buluştu. Genç futbol yıldız adayları, “Türkiye’nin Minikleri, Dünyanın Yıldızları” projesi kapsamında hem futbol hem de ikili ilişkiler konusunda büyük bir deneyim kazandı. Antrenör Kadir Sorguç, Avea Medya İlişkileri Birim Müdürü Süheyla Akbulut, Gül Doğay, Mehtap Halıcı, Milliyet Ege Temsilcisi Hamdi Türkmen ve Kadir Çetinkaya’ya, projeyi anlattılar.

Haberin Devamı

Hayaller gerçek oluyor

Avea’nın dünyanın en iyi futbol takımlarından FC Barcelona ile yaptığı işbirliği sayesinde Türkiye’den 240 genç yetenek, geleceğin Messi, Iniesta ve Xavi’si olmak için; FCBEscola Camp Avea’nın 9-13 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da yapılan 1. Kamp dönemine katıldı. FCBEscola Camp Avea’nın 2. Kamp dönemi ise 12-16 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirilecek. “Türkiye Resmi Telekomünikasyon İş Ortağı” olan Avea’nın “Türkiye’nin Minikleri, Dünyanın Yıldızları” projesi ile 2011’de Türkiye’nin dört bir yanından 18 gencin hayalini gerçekleştirmek için Barselona’ya Nou Camp’a eğitime götürmesiyle temelleri atılan FCBEscola Camp Avea projesi ile toplam 240 çocuğun hayalleri gerçek oluyor.

Haberin Devamı

5 bin genç başvurdu

Projeye, Edirne’den Van’a futbola yeteneği olan 9-14 yaş aralığında toplam 5 bin genç başvuru yapmış ve 1500 genç arasında en yetenekliler seçilmişti. FCBEscola Camp Avea’nın 1. Kamp dönemi için geçen haziran ayında Van, İstanbul ve İzmir’de yapılan seçmelerde seçilen 120 genç yetenek İstanbul’da FC Barcelona’nın antrenörleriyle eğitim yapma fırsatı buldu.

FCBEscola Camp Avea projesi çerçevesinde 1. dönem kamp seçmelerine katılan ve Barcelonalı teknik adamlardan, Barça’nın futbol tekniği ve felsefesi konusunda eğitim alan Türkiye Okul Sporları Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Kadir Sorguç, Avea’nın bu sosyal sorumluluk projesinde yıldız adaylarının yaşadığı heyecanın görülmeye değer olduğunu söyledi. Başarılı olan çocukların, örneğin İzmir’deki kulüplerin altyapılarına doğrudan katılabildiklerini belirten Kadir Sorguç, şu değerlendirmelerde bulundu:

“FCBEscola Camp Avea’nın birinci dönem kampında sadece çocuklar değil aynı zamanda biz antrenörler ve spor öğretmenleri de pek çok şey öğrendi. Kitap bile okumayan çocukların kamptan sonra kitap okuduklarını ve hatta İngilizce öğrenmeye merak sardıklarını gördük. Bu da bizi çok mutlu etti. Çocuklar, Barça felsefesini ve futbol takımının tekniğini öğrenerek geleceğe hazırlanacaklar.”

Çocuklara takım ruhu aşıladılar

Kampta çocuklara eğitim veren FCBEscola Okulları’nın 5 antrenörü dünyanın en ünlü futbol yıldızlarının kullandığı yöntemleri Türkiye’de çocuklara, spor öğretmenlere ve antrenörlere aktarıyor. Gençler kampta 2 bin egzersizin yer aldığı özel Barça programı çerçevesinde eğitiliyor. Bu kamplarda gençlere yeteneklerini ortaya çıkartıp performanslarını yükseltecek futbol eğitiminden, nasıl bir beslenme programı uygulamaları gerektiğine kadar futbol konusunda her türlü bilgi ve eğitim veriliyor.
Barça felsefesi öğretildi
Barcelona Futbol Kulübü’nün resmi eğitim programının uygulandığı kamplarda üzerinde durulan en önemli konu, takım çalışması. Futbolun bir takım oyunu olduğu felsefesi ile hareket eden Barçalı hocalar, çocukları hem birbirleriyle kaynaştırmak hem de bir takım ruhu oluşturmak için karma gruplar halinde çalıştırdı. Oyuncularda da takım kurulu oluştu. Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun (TOSF) desteğiyle gerçekleştirilen seçmeler, fırsat eşitliği yaratmak için İstanbul, İzmir ve Van olmak üzere 3 ayrı şehirde gerçekleştirildi. Seçmeler, Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından, FC Barcelona’nın belirlediği kriterler üzerinden yapıldı.

Haberin Devamı

Çok çabuk kaynaştılar

Haberin Devamı

İstanbul’da yapılan 1. dönem kampında FC Barcelonalı antrenörlerin çocuklara neler yapmaları gerektiğini anlattığını söyleyen Kadir Sorguç, şu açıklamalarda bulundu:
“Disiplin, uyku düzeni, yeme alışkanlığı gibi konulara oldukça önem verildi. Psikolojik olarak çocuklar sürekli desteklendi. Örneğin; Van’dan gelen çocukların kaynaşması iki gün içerisinde gerçekleşti. İlk gün birbirlerine karşı mesafeliydiler ancak ikinci günün sonunda kaynaştılar, hatta birbirlerinin odalarında muhabbet etmeye başladılar. Kampta en başta öğretilen FC Barcelona’nın disiplin anlayışıydı. Mesela formalar veya şortları hiç çıkarmadık. Çok dakiktiler. Programda on saniye dahi sekme ya da gecikme olmadı. Barcelonalı antrenörler kamp sonunda değişimi göreceğimizi, her şeyin daha iyi olacağını söylediler. Nitekim de öyle oldu.”

Haberin Devamı

Çocuklara ücretsiz
Tüm dünyada ücretli olan bu kamplar FCBEscola Camp Avea ile Türkiye’de çocuklara tamamen ücretsiz. Uzun soluklu bir proje olarak konumlandıran FCBEscola Camp Avea projesi çerçevesinde aynı zamanda seçmelere katılan toplam 1500 çocuğa diş ve kalp taraması da yapılarak bir rekora da imza atıldı.

Okul eğitimi kriteri

Antrenörlerin, çocukların okul eğitiminin üst seviyeye çıkmasını istediğini ifade eden Sorguç, çocuklara her zaman kitap okumaları gerektiği söylendiğini belirtti. Sorguç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kampta antrenörlerle iletişim önemliydi. Çocuklar antrenörleriyle bir süre sonra İspanyolca selamlaşmaya başladılar. Birçok çocuk İngilizce ve diğer dilleri öğrenmeye başladı. Kısaca öğrenciler kampın sonunda çok memnun ayrıldılar. FIFA ve UEFA’nın birçok kampına, seminerine katıldım, ancak Barcelona antrenörlerinin vermiş olduğu eğitim gibisini görmedim.”