Ege AVM değil yeşil alan!

AVM değil yeşil alan!

27.07.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Buca’da esnaf, eski cezaevi arazisine alışveriş merkezi yapılmasını istemiyor. İESOB Başkanı Mutlu, “Yapılacak projeyle ilçe nefes almalı” dedi

AVM değil yeşil alan

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan, ilçedeki cezaevinin boşaltılmasının ardından elde edilecek alana alışveriş merkezinin (AVM) inşa edileceği söylentilerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Başkan Yazgan’a destek veren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, cezaevi yerine düşünülen projenin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyledi, “Sorun sadece esnafla haksız rekabet değil, kent kimliğini zedeleyecek bir projeye geçit verilmemeli. Şehrin görselliğine uygun projeler hayata geçirilmeli. İlçede halen yaşanan trafik kaosunu büyütecek bir hataya gerek yoktur” dedi. Buca’nın en büyük sorununun trafik ve otopark olduğunu belirten Mutlu, “İlçenin ileri gelen isimleri, cezaevinin kaldırılması ve Barış Mahallesi’nde pazaryeri ve rekreasyon alanı arasından yapılacak yolla vatandaşların Şirinyer’e girmeden Uçan Yol’a bağlanabileceğine işaret ediyor. Böylece Menderes Caddesi’ndeki trafik büyük ölçüde rahatlayacaktır. Ayrıca bu alanın kültürel projelerle desteklenmesi hava ve şehir kirliliğine de engel olacak, bölgenin nefes alması sağlanacaktır’ diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İşbirliğine her zaman açığız’

Cezaevinin boşaltılması ile elde edilecek 80 dönüm alanın halkın yararına olacak güzel projelerle değerlendirilebileceğini belirten Yazgan, “Pandemi en çok esnafı vurdu. Bıcak kemiğe dayandı. Buca’nın AVM’ye ihtiyacı yok. Sinemaların, kafelerin, kültür büfelerinin, otoparkın, tören ve dinlence merkezlerinin yer aldığı, yeşil alanın yoğun kullanıldığı, Buca’ya ve İzmir’e yakışır bir proje ile desteklenebilir. Projenin hayata geçirilmesinde iş birliğine hazırız. Sayın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de AVM değil, Buca’ya değer katacak bir yaşam alanı oluşturulacağını açıkladı” diye konuştu.