Ege Avrupalı tek Türk

Avrupalı tek Türk

05.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Efes Pilsen’in Siena, Fenerbahçe Ülker’in Valencia’ya yenilerek Euroleague havlu atmasının ardından Avrupa Kupaları’nda Pınar KSK Türkiye’yi temsil eden tek takım olarak kaldı

Avrupalı tek Türk

Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası’nda çeyrek finale yükselmeyi başaran Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker’in de THY Avrupa Ligi’ne veda etmesinin ardından potada Avrupa’daki tek Türk temsilcisi olarak kaldı. Basketbolda Türk takımlarının Avrupa serüveni bu sezon 7 takımla başladı. THY Avrupa Ligi’nde geçen hafta İtalyan Montepaschi Siena’ya yenilerek, gruptan çıkma şansını yitiren Efes Pilsen’in ardından deplasmanda Power Electronic Valencia’ya mağlup olan Fenerbahçe Ülker, ligde son 8 takımın arasına kalmayı başaramadı. Avrupa Ligi ön eleme turunda Le Mans’a yenilerek ULEB Avrupa Kupası’nda yoluna devam eden Banvit’in yanı sıra Beşiktaş Cola Turka, kupaya ilk turda kupaya veda ederken, Galatasaray, 16 takımın mücadele ettiği 2. tur maçlarında çeyrek finale yükselemedi.
FIBA EuroChallenge Kupası’nda ise T.Telekom, ilk tur maçlarında gruptan çıkamadı. Bu kupadaki diğer Türk temilsicisi Pınar KSK ise eleme turundan başladığı kupada son 8 takımın arasına kalmayı başardı.