Ege Avustralya’nın İzmirli yıldızı

Avustralya’nın İzmirli yıldızı

20.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İZMİR’DEN 1987 yılında Avustralya’ya göç eden Atila Akdeniz ve Aysel Akdeniz çiftinin 1990 Melbourne doğumlu oğulları Deniz Akdeniz, Avustralya’da film yıldızı oldu.

Avustralya’nın İzmirli yıldızı

Tomarrow adlı filmde oyunu ve fiziği ile büyük beğeni toplayan Deniz,‘en yetenekli ve yakışıklı oyuncu’ ödülü kazandı. Deniz Akdeniz’in ABD’den gelen film tekliflerini değerlendirdiği, film şirketleriyle görüşmelerde bulunduğu öğrenildi. Film Türkiye’de gösterime girdiğinde Deniz’in ülkesine geleceği de belirtildi. Deniz’in babası, Melbourne Üniversitesi’nde öğretim görevlisi. Annesi ise biyokimya araştırmacısı.

Kızılçullu’da anılar tazelendi

ŞİRİNYER’DE bulunan Kızılçullu Köy Enstitüsü’nden mezun olan Kadri Kabak, Mehmet Aktaş, Şermin Kuyucaklı, Ahmet Umutlu ve Yusuf Balaban yıllar sonra, NATO tesisleri içerisinde kalan okullarını görme imkanı buldu. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın konuğu olan eski mezunlar, tarihi binanın Şirinyer Tren İstasyonu’nda konulan maketini de açtı. Kızılçullu mezunu eğitimciler, anılarını tazelediği için Tatı’ya teşekkür etti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da köy enstitülerinin üretim fikrinden hareket ettiğini hatırlattı. Tatı, Türkiye’de üretim anlayışının yok edildiği, toplumun tüketme anlayışına sürüklendiğini söyledi.

İnci’yi fidan dikerek andılar

İNCİ Holding; kurucusu Cevdet İnci’nin 89. doğum gününde Ege Orman Vakfı ile birlikte 3 bin fidan dikerek bir ağaçlandırma çalışması başlattı. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, bu bölgenin 2009’da çıkan yangında zarar gördüğünü hatırlattı. Zaim, “Doğa aşığı, dünyanın bize sunduğu güzellikleri yaşatmaya gönül vermiş saygıdeğer babam Cevdet İnci’yi her sene doğum gününde fidan dikerek anmaya karar verdik. Fidanlarımıza her sene yenilerini ekleyeceğiz” dedi.