Ege Avusturya-İzmir ilişkileri gelişecek

Avusturya-İzmir ilişkileri gelişecek

29.11.2022 - 00:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avusturya’nın Linz kenti Belediye Başkanı Klaus Luger ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Avusturya-İzmir ilişkileri gelişecek

 “Aramızdaki işbirliğini artırmalıyız” diyen Soyer, “Kültürlerarası etkileşim daha ileriye gitmede en önemli araç” ifadelerini kullandı. Başkan Soyer ayrıca iki şehir arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının memnuniyet yaratacağını söyledi.
Luger de, İzmir’in çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, “Burada olduğumuz için çok mutluyuz. İki şehir arasında işbirliğini geliştirmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Trafik akışı cebinizde

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent trafiğine dair verilerin toplandığı İZUM’u cep telefonlarına taşıyor. Kullanıcılar yenilenen uygulamayla hem anlık trafik verileri ile en doğru trafik rotasını oluşturabiliyor hem de “Durum Bildir” butonu üzerinden fotoğraf çekip trafikteki aksaklıkları İZUM’a iletebiliyor. Uygulama hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sibel Özgür, “Yurttaşlarımız artık şehirdeki akışları gerçek zamanlı olarak uygulamamızdan izleyebilecek. İZUM Mobil ile trafikte ve ulaşımda yaşanan durumlar için daha hızlı ve daha efektif şekilde çözümler bulacağız” şeklinde konuştu.