Ege Ayakkabı Fuarı’ndan ‘30. merhaba’

Ayakkabı Fuarı’ndan ‘30. merhaba’

17.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ayakkabı/Kış 2011 Fuarı’sektörün Ege’de büyüyen gücünü ortaya koyarken, fuara 148 firma katıldı

Ayakkabı Fuarı’ndan ‘30. merhaba’

İZFAŞ tarafından düzenlenen Ayakkabı/Kış 2011 - 30. Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda törenle açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ile sektör temsilcileri katıldı. Törende konuşan İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Güzel, Türkiye’de yaklaşık 10 milyon kişinin ayakkabı ve yan sanayi sektöründen ekmek yediğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte istihdam yaratan sektörlerin başında ayakkabı sektörünün geldiğini hatırlatarak, sektöre destek vermek için hazır olduklarını belirtti. Yabancı alım heyetlerinin büyük ilgi gösterdiği fuarda 148 firma yer aldı.

Pamukta prim 42 kuruş oldu
Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı ve İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, hükümetin pamuğa kilogram başına verdiği 42 kuruşluk prim desteğinin, Resmi Gazete’de yayınlanarak resmiyet kazandığını belirtti. Kocagöz, , “Üreticinin kafasında az da olsa acaba prim kararında bir değişiklik olur mu endişesi vardı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, pamuk primini netleştirdi. Teşekkür ediyoruz” dedi. Çiftçinin korkmadan önünü görebilmesi adına doğru bir adım atıldığını da söyleyen Kocagöz, üreticinin yeniden pamuk ekmesi için altın bir fırsat doğduğuna dikkat çekti.


Wiener’s Kaffee bauMax ’ta
Avrupa’nın damak tatları arasında yer alan Wiener’s der Kaffee, “express” konsepti İzmir bauMax Yapı Marketi içerisinde kapılarını açtı. Avrupa’nın gözde kahve markalarından Wiener’s Der Kaffee, Avusturya merkezli, Güneydoğu Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren, lider yapı marketler zincirlerinden bauMax ile ulusal nitelikte bir anlaşma yaparak “express” konseptine, bauMax Yapı Marketler zincirinin içerisinde yer verdi. Mönüsünde Avusturya’nın en meşhur kahvesi Wiener Melange, bol süt sevenler için Milchkaffee, Espresso sevenler için Mocca da bulunuyor.


Turkcell’den İzmir’e 8 yeni tim
Sekiz yeni İletişim Merkezi kurarak İzmir’deki iletişim merkezlerinin sayısını 54’e yükselten Turkcell bölgede çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Selçuk, Torbalı, Balçova, Konak, Buca, Bornova ve Urla olmak üzere 8 yeni merkez açıldı. Turkcell Satış Müdürü Ahmet Kazaz İzmir’de ay sonuna kadar 6 iletişim merkezi daha açacaklarını belirtti.
Kazaz 5 TİM’inÇeşme, Konak, Narlıdere, Gaziemir ve Yeşilyurt olmak üzere 29 Haziran’da Karşıyaka’nın ise 30 Haziran’da açılacağını söyledi.


Haberin Devamı

Yağ sektörü buluşuyor
102 yıllık geçmişiyle dünyanın en büyük yağ organizasyonu olan AOCS (Amerikan Yağ Kimyacıları Derneği), Dünya Yağ Konferansı’nı bu yıl 20-23 Haziran tarihlerinde İzmir’de yapıyor. Konferansa sektörün önemli isimleri katılacak.

Yazarlar