Ege Ayaklara dikkat!

Ayaklara dikkat!

28.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Ayaklara dikkat

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir’de düzenlenen 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı-Shoexpo kapsamında genç tasarımcılarla buluşan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Ata Karavana; tasarım, malzeme ve ayakkabı kullanımı hakkında uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Karavana konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

Sentetikten uzak durun

“Türk sanayicisi yerli tüketicinin renk, konfor, model isteklerine göre tasarımlar yapmalı. Yurt dışına çalışıyorsa, pazara yönelik çalışma yapmalı.Ayakkabı yarı dayanıklı tüketim malzemesi sınıfındadır ve ödenen bedele göre kullanım süresi olmalı. Doğal malzeme kullanmak önemli, sentetik malzemeden yapılan ayakkabı her gün giyildiğinde üç ay sonra çöpe gider. Tüketici de her gün aynı ayakkabıyı giymemeli. Doğal deriden yapılmış ayakkabılar teri emiyor, ayakkabıya teri buharlaştırması için süre vermek gerekiyor. Ayrıca doğal deride katlanmalar düzelir.”

Kanserojen maddeler var

Ucuz üretim ayakkabıların kansere de yol açabileceğini sözlerine ekleyen Doç. Dr. Karavana, “Yurt dışından gelen kalitesiz ayakkabılar marketlerde satılıyor. Sağlık için zararlı kimyasallar içeriyorlar. Kanserojen içerikli şeyler var. Konfor ve sağlık gerçek deri ayakkabılarla mümkün” diye konuştu.