Ege Aydın turizminden tarihi rekor

Aydın turizminden tarihi rekor

03.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aydın’ın 2022 yılı turizm sezonu Kuşadası’nda düzenlenen toplantıyla değerlendirildi.

Aydın turizminden tarihi rekor

Önceki yıl 2 milyon turistin tercih ettiği Aydın’ın, 2022’de 3 milyon 200 bin yerli ve yabancı turist ağırlayarak ziyaretçi rekoru kırdığı belirtildi. 

Haberin Devamı

2.5 milyar $ gelir

Kent nüfusunun 3 katını bulan rekor turist sayısıyla 2.5 milyar doların üzerinde ekonomik katma değer elde edildiğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, “2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ülkemiz için 51 milyon 500 bin revize ettiği hedefi biz Aydın’da 3 milyon olarak revize etmiştik. Çok şükür Aydın’da tarihi rekoru kırdık. 2022 yılını tamamlarken mutlu tabloyu ortaya koyup 2023’te yeni rekorlara yelken açacağız” dedi.

Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden ise, “Gerek kişi başı harcama gerek turist sayısı ve ciro anlamında çok güzel bir sezon oldu. Yılbaşında da açık olan otellerin hemen hemen hepsi doldu. Alman, Belçikalı kısmen de Hollandalı, Bulgar ve yerli turist var” diye konuştu. Aydın Turist Rehberleri Odası Başkanı Ozan Sayın da, “Bu sene turist rehberleri olarak yorulduk ama bu tatlı bir yorgunluktu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yılın ilk kruvaziyeri 841 yolcu getirdi

Aydın turizminden tarihi rekor

Kuşadası’na 2023 sezonunun ilk kruvaziyer gemisi geldi. Norveç bayraklı ‘Viking Sky’, çoğunluğu ABD’li ve İngiliz olan 841 yolcu getirdi. Yolcuların bir kısmı, Efes Antik Kenti ile Meryem Ana Evi gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi. Tura katılmayanlar da ilçe merkezinde kalıp alışveriş yaptı.

1 milyonu aşacak

 Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Koordinatörü ve Ege Port Kuşadası Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, “2023 yılında yolcu sayısının 1 milyonu geçmesi bekleniyor. Bu da Kuşadası tarihinin en fazla yolcu sayısı olacak” dedi.