Ege Aydın’da içiniz rahat olsun

Aydın’da içiniz rahat olsun

26.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi, bayram tatilinde 7/24 görev başındaydı. Ekipler nüfusun 4-5 katına çıktığı kentte temizlik ve dezenfeksiyona ara vermedi

Aydın’da içiniz rahat olsun

Aydın Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için aralıksız çalışmayı sürdürüyor. Ekipler, bayram tatili süresince 7/24 sahadaydı. Her birimin görev başında olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Arkadaşlarımız, özellikle nüfusun 4-5 kat arttığı tatil beldelerinde bir sorun yaşanmaması için canla başla çalıştı. Sorumluluk alanlarındaki cadde ve bulvarların temizliği, kent genelinde otogarların, meydanların, kaldırımların yıkama işlemleri ile kent mobilyaları, üst geçitler, duraklar, ibadethaneler ve sahil temizliği bayramda da sürdürüldü. Koronavirüsle mücadeleye devam eden mobil dezenfekte ekipleri, toplu kullanım alanlarında hijyen sağladı. Dezenfekte istasyonlarında da toplu taşıma, ticari, özel ve kamu araçlarının dezenfeksiyonu sürdü” diye konuştu.

Haberin Devamı

Atık kalmadı

Atık yönetimi ekiplerince ise ilçe belediyelerince toplanan evsel atıkların aktarma istasyonlarından Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık düzenleme ve bertaraf tesislerine getirilerek bertaraf edilmesi sağlandı. Tehlikeli atıkların, üretici sağlık kuruluşlarından toplanması, taşınması ve bertarafı da kesintisiz devam etti.

Yollar güvenli ve konforlu

Aydın Büyükşehir Belediyesi, yol çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İncirliova ilçesi Akçeşme Mahallesi ve Efeler ilçesi Kızılcaköy Mahallesi’ndeki yol çalışmalarının tamamlanıp ulaşıma açıldığını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Asfalt sezonunda yüzlerce kilometrelik yol planlaması yapıldı. Aydınlıları kaliteli ve güvenli yollarla buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.