Ege Aydın’da otizm farkındalığı artıyor

Aydın’da otizm farkındalığı artıyor

09.12.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Hizmete aldığı Otizm Destek Merkezi ile otizmli çocukların hayata hazırlanmalarını sağlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, “Otizmli Çocuklarda Problem Davranışlar” konulu panelde, ailelere çocuklarıyla iletişim konusunda yol gösterdi.

Aydın’da otizm farkındalığı artıyor

Etkinliğin konuşmacısı Adnan Menderes Üniversitesi Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ceyhun Servi, otizmli bireylerle iletişim konusunda yapılan yanlışları ve doğruları aktardı. Doğru yaklaşımla problem davranışların kabul edilebilir noktaya getirilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ön yargıları yıkmak istediklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “Araştırmalar, doğan her 54 çocuktan birisinin otizmli olduğunu gösteriyor. Bu 10 yıl sonrasında daha da artacak. Dolayısıyla her geçen gün toplumdaki otizmli birey sayısı artacak. Bu çocuklarımız bir gün mutlaka toplum içerisine girecekler, bu sebeple de ön yargılarımızı yıkmak zorundayız. Bunun için de ailelerden başlayarak hepimizin ortak bilince ulaşması gerekiyor. Otizm bir farklılık ve yoğun eğitimle geriletilebilir” diye konuştu.