Ege 'Aydınlının karnı burada doysun'

'Aydınlının karnı burada doysun'

22.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Aydınlının karnı burada doysun

32 NET Çağrı Merkezi ile kentteki istihdam projelerine start verdiklerini belirten AK Parti Aydın Büyükşehir adayı Mustafa Savaş, “Üç bin kişiye aş ve mutluluk temin edecek bir yatırım oldu, benzer çalışmalara hızla devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Aydın’da bir yılda 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan 32 NET Çağrı Merkezi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla hizmete açıldı. Açılışta konuşan Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş, projenin hayata geçmesi için yaklaşık üç yıldır yoğun bir mesai harcadığını belirtti, “Bir yıl içerisinde yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlanacak. Hedefimiz beş yıl içinde 50 bin kişiyi iş sahibi yapmak” dedi. Mevcut Büyükşehir yönetiminin Aydın’a yatırım getiremediğini iddia eden Savaş, şöyle devam etti:

Mutluluk verecek

“Bugün çok önemli bir yatırımı, çok kıymetli konuklarla hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Mustafa Savaş bir milletvekili olarak bu ile ne yapmış ki’ diye her yerde konuşan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Biz istihdam dostu bir Aydın inşa etmek istiyoruz. 3 kişilik bir aile üzerinden hesaplayacak olursak ilimize yaklaşık 3 bin kişiye aş ve mutluluk temin edecek bir yatırımdan bahsediyorum. Biz bu yatırım ilimize gelsin diye ciddi bir çalışma yürüttük. Aydınlı hemşehrim Aydın’da kazansın ve Aydın’da doysun istiyoruz.”

Haberin Devamı

Aydınlının karnı burada doysun

Çok zenginiz

Aydın’ın bütün unsurlarıyla çok avantajlı olduğuna dikkat çeken Savaş, “Gelişmenin, kalkınmanın ve büyümenin en önemli unsuru il olarak sahip olduğumuz avantajların farkına varmak, fırsatları iyi tespit edip bunları değerlendirmek ve muhtemel riskleri bertaraf edecek hamleler yapabilmekten geçiyor. Aydın, denizi ve iklimi mükemmel bir turizm kentiyken, termal kaynakları çok zengin bir coğrafyada yaşarken, antik kentleriyle eşsiz, dünyanın en önemli kültürel miraslarına sahipken, Menderes’e komşu olduğumuz için binlerce kez şükrederken, ilimize yatırımların gelmekten öte yatırımların yerel yönetimdeki yanlışlarından dolayı başka illere, başka bölgelere kaydığını görmek bizleri çok üzüyor” diye konuştu.

Kalabalık katılım

Hizmete giren çağrı merkezinin, Türk Telekom Grubu, Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası müşteri hizmetleri olarak hizmet vereceği belirtildi. Konuşmaların ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Ak Parti Aydın Milletvekilleri MKYK Üyesi Metin Yavuz, Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim ve ilgili misafirlerin katılımıyla merkezin açılışı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

‘Turizm gelirimizi az olması bizleri üzüyor’

İnsanların marsta bitki yetiştirmeye çalıştığı bir çağda veya insanların çölde oluşturdukları yapay tarım alanlarıyla üretim peşinde koşuşturdukları bir yüzyılda, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yerel yönetimdeki yanlışlarından dolayı ilimize yatırım gelmediğinin altını çizen Mustafa Savaş “Aydın’a yeni iş ve istihdam alanları lazım. Ülkemize dünyanın her bir yerinden turistler gelirken, turizm geliri olarak hala en alt seviyede seyreden illerden birisi olmak bizleri çok üzüyor. 31 Mart akşamı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra yatırım için ricacı olduğumuz bu süreçten çok başka süreçlere gireceğiz. Doğrudan yatırıma yön veren bir Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım” şeklinde konuştu.